Voor de eerste keer wordt de Fish Potato Run gecombineerd met een heuse
tijdrit: de Fish Potato Time Trial, en wel op zaterdag 14 september. Deze tijdrit is voorafgaand aan de run en start op Urk, keerpunt is onder het viaduct in Emmeloord en de finish is weer op Urk. De tijdrit is over de volledig afgezette Urkerweg. De lengte is exact 15 km.


Er is een officiele tijdsregistratie en voor iedere deelnemer is er een
Mylaps Chip beschikbaar voor gebruik. Inschrijven kan via de vermelde link. De weg is vanaf 11.45 vrij en uiterlijk 14.00 moet het traject weer vrij
zijn voor de FPR.


Parkeren voor dit evenement kan op het industrieterrein aan de overkant
van de Urkervaart op en om het terrein van ABC Arkenbouw.
Adres is : Griend 3, 8321 MN Urk, over de fietsbrug komt u dan bij de start locatie. Warmfietsen kan op hetzelfde industrieterrein.

De kosten zijn € 15.- per inschrijving, er wordt gereden in de volgende klassen :


Mannen -40 en 40+
Vrouwen -40 en 40+

Schrijf hier in


Een en ander is nog wel afhankelijk van de definitieve vergunningverlening.

Zaterdag 20 juli 2019 zou wel eens een historische dag voor de wvurk kunnen worden, want dan wordt er een begin gemaakt met een mtb route in het Urkerbos, om dit feestelijk op te luisteren werd er door wethouder Freek Brouwer op vrijdag 19 juli officieel een eerste paaltje geslagen.

Op de foto: Dirk Ras, Freek Brouwer, Steven Loosman en Maarten Post

In samenwerking met Stichting Flevolandschap, de beheerder van het Urker bos en de gemeente Urk hebben vrijwilligers van Wielervereniging Urk een uitdagende en verrassende route uitgezet van 13km, die in drie fasen zal worden aangelegd. Op 3 locaties kan straks de route worden gestart: bij de sportboulevard, bij het speelbos en bij Sportpark de Vormt. Op deze locaties komt een startbord te staan en de route wordt volledig met routepaaltjes aangegeven.

In de komende periode wordt de eerste fase van 4km aangelegd, in het najaar volgt de tweede fase en volgend jaar de derde fase. En dan kan de volledige 13km aan een stuk afgelegd worden.

De route is open voor mountainbikers en zal naast de mountainbikers van Wielervereniging Urk ook frequent gebruikt gaan worden door het Berechjacollege, Pieter Zandtcollege en Caritas.

Het wielerseizoen van de Wvurk, komt met het mooie weer in aantocht in een stroomversnelling, er wordt al een maand volop getraind voor een fiets vakantie in Italië, en ook voor de maand juni staan er diverse toertochten en activiteiten op de agenda. Omdat het mooie weer in aantocht is, is de mei maand altijd de opstap maand voor nieuwe leden en aspirant leden, iedereen die eens mee wil fietsen, staat vrij om eens langs te komen. Er wordt altijd gestart bij de Rots aan de Urkerweg op dinsdagavond om 19:00uur. Dames starten op donderdagavond ook hier kunnen nieuwelingen zich melden, echter deze starten wel wat vroeger, om18:30uur. Voor de zaterdag staat er altijd wel een wat langere tocht vanaf Urk of wordt er een toertocht buiten Urk verreden.

 

Verzamelen op de vaste afspreek plek: de Rots, Urkerweg 64.

 

  • Dinsdag starten 19:00 uur
  • Donderdag starten 18:30 uur D (ames) groep.
  • Zaterdag altijd een langere tocht vanaf Urk of een NTFU toertocht ergens in den lande.

IMG-20160419-WA0014Fietsen door de polder met 22 man, tussen schokkerhaven en Ramspolbrug.

De D(ames) groep onderweg.

 Op 8 juli wil een aantal leden aan een tocht deelnemen, om op 1 dag alle 12 provinciën aan te doen. Gestart wordt er bij Lent, nabij Nijmegen en de finish ligt in Leek, op twee derde van de tocht zullen ze Urk op een haar na passeren. Voor deze tocht dienen de leden in ieder geval veel trainingskilometers te maken.

Meer info op wvurk.nl en voor vragen kan men mailen naar: info@wvurk.nl.

 

Rabo Tulpen Classic 2017 overtreft verwachtingen.

 Afgelopen zaterdag vond de Rabo Tulpen Classic plaats, startlocatie was dit keer de Botterskuur, daar veel deelnemers vorig jaar aangaven het rondje over de haven zeer te waarderen. Hoewel de meeste deelnemers uit de polder en omstreken kwamen, waren er ook deelnemers vanuit verre windstreken zoals uit Zutphen, Haarlem en Groningen. Zelfs 1 deelneemster kwam uit Duitsland, die haar vakantie op de Tulpen Classic had afgestemd. Deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 70, 105 of 130 km. Volgend jaar zal er ook eventueel een kortere afstand worden opgenomen, een 50 km die voor meerdere mensen te doen zal zijn.

 Hoewel er geen regen was voorspelt, was er toch een aardig buitje in het begin, waar vooral de vroeg starters mee te maken kregen, deelnemers die later waren gestart verklaarden zelfs geen druppel te hebben gezien. Om half elf brak het zonnetje door, reden om de grote schuifdeur open te zetten en de stoeltjes en tafeltjes buiten neer te zetten. Deelnemers die in Marknesse waren gestart, zo’n 350 konden zodoende genieten van het lente zonnetje. En genieten van een bakje koffie en van een gebakken vissien. Ook een primeur bij deze tocht, van de bakinstallatie van de Botterskuur werd door de leden van de Wieler vereniging Urk gretig gebruik gemaakt. Er werd gebakken van 11:30 tot 14:00 uur.

 Deelnemers die klaar waren met de tocht kregen een herinnering en elke vrouwelijke deelnemer een bosje tulpen voor thuis. De wielervereniging Urk wil de stichting van de Botterskuur dan ook hartelijk danken voor de uit gestoken hand. Een top locatie om een recreatieve fiets toertocht te beginnen en te eindigen. Tevens gaat de dank uit naar de gemeente Urk voor het verlenen van de vergunning en al jaren hun helpende hand inzake leveren van dranghekken e.d.

 De Rabo Tulpen Classic werd voor de tiende keer gereden, en zal zeker na het succes van afgelopen zaterdag weer in 2018 worden georganiseerd.

Een groep van 13 fietsers van Wielervereniging Urk trok afgelopen week over de meest fameuze Franse en Italiaanse bergen. Waar een weekend eerder Steven Kruiswijk strandde in zijn jacht op de roze trui van de Giro d'Italia, deden de Urkers de dagen erna hun best om dezelfde bergen in een eigen tempo te bedwingen. En met succes.

Vrijdag was er al een viertal neergestreken in Barcelonette. Die hadden zaterdag al fietsend hun plek gevonden halverwege de Col de la Bonette om Steven Kruiswijk te zien vechten voor het terugwinnen van de roze trui die hij een dag eerder door een valpartij had verloren. Gerrit Buis, Teunis Hoefnagel, Christian Koster en Andre de Vries trokken de aandacht van de commentatoren van Eurosport en het Belgische Sporza door de luidkeelse aanmoedigingen en het zwaaien met de Urker vlag. Voor Kruiswijk mocht het echter niet baten. Wel een hele mooie dag voor de Urkers.

Maandagmiddag voegden zich de overige leden bij de groep en werden gelijk de klimmersbenen getest richting Super Sauze, een Frans ski-spookdorp. De volgende dag begon het echte werk en werd begonnen met de rondrit door het Franse en Italiaanse hooggebergte. Koersdirecteur Marnix Westerink had zijn best gedaan om een zo zwaar mogelijk parcours uit te stippelen, terwijl hijzelf juist de meeste moeite moest doen om deze monsterlijke beklimmingen te slechten. Bij toerbeurt werd de volgbus bestuurd door Rick de Graaf en Jan Riekelt de Vries, die op de juiste momenten voor proviand en warme of droge kleren zorgden, terwijl ook anderen slim hun rustmomenten pakten achter het stuur van de volgbus, als hen dat zo uit kwam.

IMG_2563

Dinsdag reden de Urkers eerst over de Col de la Bonette, een klim van 24 kilometer lang naar het hoogste doorgaande punt van Europa op 2800 meter (gemiddeld stijgingspercentage van 6,6% tot een maximum van 9%). Teunis Hoefnagel kwam als eerste boven. De verschillen waren groot. Andre de Vries volgde op 5.30 minuten, Christian Koster op bijna 10 minuten en Gerrit Buis op bijna 21 minuten, terwijl de overigen meer dan twee uur nodig hadden voor de klim.

Na een prachtige afdaling en een welverdiende lunch ging het met wat motregen via Isola 2000 richting de Col de la Bombarde. Met name het stuk na Isola 2000 was imponerend te noemen. Het gemiddelde stijgingspercentage sprong zo nu en dan ruim over de 10%  en bovenop de 2350 meter hoge col, waar de grens tussen Frankrijk en Italië werd overgestoken, was het ook nog eens behoorlijk koud. Andre de Vries liet zien over een goed duurvermogen te beschikken en kwam als eerste boven op de tweede klim van de dag, verrassend gevolgd door Gerrit Buis op 9 minuten. Vervolgens kwamen na een klein kwartier ook Teunis Hoefnagel, Christian Koster, Louw Kaptein en Willem Visser vlak na elkaar op de top. Wat wachtte was een lange, natte, koude en technische afdaling. Wel jammer, want genieten was er voor de mannen niet meer bij. Het was vooral een kwestie van voorzichtig en bekwaam sturen en remmen om heelhuids af te dalen richting Vinadio waar het hotel stond en een welverdiende warme douche en Italiaanse maaltijd.

Foto 31-05-16 10 02 36

Woensdag moest er een alternatieve route worden gekozen, omdat de bergpas over de 'berg des doods', de Colle delle Fauniera, gesloten was en het bovenop de Colle di Sampeyre gevaarlijk regenachtig en duister weer was. Via een extra lusje met een achteraf overbodig, maar bruut klimmetje, trok de groep als geheel richting de voet van de Colle di Agnello. Na wat lekke banden knapte het weer gelukkig ook wat op.

IMG_2588

Deregenkleding kon uit, dus onder het genot van een flauw zonnetje kon geklommen worden richting Pontechianale waar het volgende hotel de mannen verwelkomde. Christian Koster was de troepen vooruit gesneld en stond als eerste bij het stuwmeer, waarna hij er samen met Hoefnagel en Buis nog een sprintje uitperste naar het hotel.

Foto 31-05-16 10 44 09

Donderdag was het weer een stuk beter, dus vol goede moed begonnen de mannen aan het vervolg van de beklimming van de Agnello. Er moest nog 10 kilometer geklommen worden naar de top die op  2740 meter lag. Een maximum stijgingspercentage van maar liefst 15% maakte het een meer dan loodzware opgave. Teunis Hoefnagel liet weer zien wat hij waard was en kwam als eerste boven, op een paar minuten gevolgd door Gerrit Buis die op twee fietslengtes gevolgd werd door Andre de Vries. Ook nu kwam iedereen weer boven, en kon begonnen worden aan een prachtige afdaling langs woeste watervallen naar de voet van de Col de Vars, de laatste klim. Teunis Hoefnagel had de juiste klimmersbenen gevonden en pakte ook nu de tweede klim van de dag, gevolgd door de Vries op ruim 5 minuten en Gerrit Buis enkele minuten daarachter. Fokke Barends en Louw Kapitein deden weinig voor elkaar onder, terwijl ook noeste stampers als Henk Bakker, Willem Visser, Rick de Graaf en Johannes Molenaar lieten zien wat ze nog in de benen hadden. Maar groot was het respect van de hele groep voor Marnix Westerink die gesteund door Leendert Visser als lantaarndrager op het tandvlees ook deze brute klim wist te overwinnen.

Na de snelle afdaling ging het weer richting Barcelonette, waar als groep naar toe gereden werd en 's avonds met een overheerlijke maaltijd de reis werd afgesloten. Vrijdagmorgen bij een stralend zonnetje hadden Christian Koster en Andre de Vries nog de benen en de moed voor een ritje naar de top van de Col de Cayolle, en gingen de anderen na het ontbijt weer richting Col de Bult. Rond middernacht waren de eersten daar weer aangekomen en om 3.00 uur kwam ook de laatste auto het dorp weer inrijden.

Foto 02-06-16 09 43 25

We gaan met een “groepje een paar dagen naar buitenland om te fietsen”. Heb je ook zin om mee te gaan Louw? Omdat ik weet dat Buitenland best groot is en ik al kennis heb gemaakt van de drang van Marnix om bij voorkeur grote afstanden af te leggen, wil ik graag weten waar we naar toe gaan. Dat is echter nog een beetje vaag, net als wie dat groepje dan precies is. Na een paar weken van stilte en net nadat je denkt dat het niet meer doorgaat, ontvang je een WhatsApp bericht: kun je vanaf aanstaande dinsdag een paar dagen vrij krijgen… of eventueel vanaf woensdag of anders optie 3: week 39.

Week 39 dus. Met wie en waarheen dat hoor je nog! Ik begin het vermoeden te krijgen dat het “groepje dat naar buitenland gaat om te fietsen” niet veel groter is dan alleen Marnix. Dat is nog steeds best groot en ik blijf daarom enthousiast. Van Henk begreep ik dat hij en Willem op zo’n zelfde manier zijn gestrikt en aan “het groepje dat naar buitenland gaat om te fietsen” zijn toegevoegd. Van Leendert weet ik dat hij eerst niet mee mocht, omdat het niet kon en toen hij niet meer wilde, toen moest hij. Of andersom, maar hij was er bij. De Mo was mee omdat de Mo altijd meegaat. Dat wordt nu eenmaal van hem verwacht. De “groep die naar buitenland gaat om te fietsen” was daarmee gegroeid tot 6 leden. Wat dat betreft een Go!

Het volgende WhatsApp bericht laat weten dat er na overleg (met wie dat soort overleg is blijft een raadsel) drie opties zijn:

  1. Eiffel in Duitsland. Dichtbij en wel aardige klimmetjes. Beetje net als Limburg, maar het is daar erg koud en het geeft voor die week veel bewolking aan.
  2. De Vogezen. Niet echt ver en ook wel leuk. Maar voor de rest net als Eiffel. Koud, nat en akelig!

3.Het meer van Annecy. Ietsje verder rijden maar Prachtig Mooi Weer, Uitdagende en Schitterende Klimmen met Prachtige Uitzichten als Beloning. .. en niet duur.

Alsof dat laatste nog nodig was om je te overtuigen dat de laatste optie echt jouw “keus” is.

Optie#3 dus. Het zou ons overigens niet verbazen dat het hotel weken geleden al gereserveerd blijkt te zijn. Voordat je het weet ben je onderdeel van de G-groep en zit je met een slaperige kop om 03.00 uur in de auto. Hoe ver is dat Annecy eigenlijk?

Het appartement in Sevrier (France) blijkt niet echt groot. Om slaaptechnische redenen is daarom een tweede kamer noodzakelijk. Zeker als je niet op een twijfelaartje naast onze reisleider wil liggen, die overigens ‘s nachts wakker kan schieten om in het grote boek de route nog eens te bestuderen voor een mogelijk extra lusje.

Woensdagmiddag: Langs het meer van Annecy (52 km) en de beklimming van col de la Forclaz (1100 hoogtemeters). Het schitterende uitzicht over het meer is onze beloning voor de zware klim van gemiddeld 10%. Een zacht regenbuitje zorgde voor de nodige verkoeling voor de verhitte klimgeiten. Zelfs zoveel verkoeling dat een kopje hete poeiermelk uitkomst moet bieden. Nadat de gezichten weer kleur hebben gekregen, beginnen we aan onze spectaculaire afdaling waarbij de zwaartekracht en wat stuurwerk bepaald wie er het eerst beneden is. 

IMG-20150923-WA0005

 Donderdag: La Semnoz, Annecy, col de Bluffy, col de Marais en col de l’Épine (112 km en 2700 hoogtemeters). Zoals beloofd hadden we inderdaad Prachtig Mooi Weer. Rond het meer van Annecy is het druk en het vrouwelijk schoon is daar dol op een rondje vliegen. Je kijkt af en toe je ogen uit. Het is de enige plek waar ik de drie vrijgezellen een foto heb zien maken. De rest van de tijd lieten ze dat aan anderen over, want anders verdaag je namelijk uit je ritme. De klimmetjes waren langer en minder stijl als de dag ervoor, maar nu was het de natuur die adembenemend was. De stilte oorverdovend en de uitzichten oogverblindend.

Vrijdag: De Koninginnerit (152 km), Cormet de Roselend (4100 hoogtemeters).Waar de één tekort had aan B12 had de ander F16 over. Conditie, inhoud en kracht explodeerde die dag in de echte klimgeit. Het uitzicht dat we genoten tijdens onze welverdiende maaltijd was zo overweldigend, dat sommigen daarna geen kans meer zagen om nog verder de berg op te fietsen. Gesterkt door een goede maaltijd en fijn zonnetje bereikten de uitslovers onder ons de top van de Cormet de Roselend.

 

IMG-20150925-WA0023

Na een afdaling waarbij snelheden werden bereikt die sommige fietstellers niet bij konden houden (die van mij ligt daar nog steeds ergens) reden we in gestaag tempo richting het hotel. Het wegwerken van een torenhoge berg pizza’s was de laatste berg die we hebben bedwongen. Met een voldaan gevoel kijken we terug op een paar schitterende dagen.

Die laatste nacht in ons hotel droomde ik over een man die voorovergebogen aan de tafel een kaart bestudeerd. De plannen zijn nog vaag, maar er is al een groepje.

Met de groeten aan al onze fietsvrienden

Louw Kapitein

 

 

Idee genomineerd als een van de beste 10 ideeën van Flevoland

Het VSB-fonds heeft het idee van de aanleg van een nieuwe ATB-route door het Urkerbos en over de Westermeerdijk genomineerd voor een prijs. Vorige maand heeft het VSB-fonds een ideeënwedstrijd uitgeschreven waarbij iedereen die een idee had voor een mooiere samenleving, dit idee in kon dienen. Initiatiefnemers Wielervereniging Urk en Stichting Waypoint hebben samen het idee van de ATB-route ingediend en uit een groot aantal inzendingen is de ATB-route genomineerd als een van de beste 10 ideeën van Flevoland.

Afgelopen woensdag waren de mannen van WV Urk en Waypoint in Lelystad aanwezig om een pitch op te nemen. Hier wordt een filmpje van gemaakt en van 9 t/m 16 september kan iedereen zijn of haar stem op een van de 10 filmpjes uitbrengen op de website www.vsbverzilverjeidee.nl. Het filmpje met de meeste stemmen wint de prijs. Het filmpje werd opgenomen in de bekende caravan van het TV-programma ‘All you need is love’.

IMG_0826
Bij de foto (vlnr): Hessel Bakker (Waypoint), Steven Loosman (WVUrk), Auke van Slooten (Waypoint), Jan Hakvoort (Groep Hakvoort-Woord) en Edwin Hakvoort (Waypoint)

 

Beste vakantie genoten,

We gaan naar Limburg, hierbij nog even de puntjes op i, wie hierna nog vragen heeft kan ze via de whats app stellen, we proberen dan zo spoedig mogelijk te antwoorden. Afreizen doen we donderdag ochtend om 9:00 uur. Auto indeling:

Auto 1: Andre, Gerrit en Jacob

Auto 2: Rick, Klaas en Steven

Auto 3: Johannes, Jan Riekelt en Fokke

Auto 4: Henk en Willem

Louw valt helaas af, we wensen hem natuurlijk sterkte vanaf deze kant. We gaan met elf leden, eventueel zou er dus nog iemand mee kunnen. Wie iemand weet mag het roepen.

We doen een bakkie onderweg, of we gezamenlijk heen rijden ligt aan de omstandigheden, we hopen er om 12:00uur met z’n allen te zijn. We kunnen de auto parkeren direct twee keer rechts na het restaurant. Dit is de algemene parkeer plaats. Op de weg er heen, app ik het kaartje wel even. Mochten we niet gelijk aankomen, dan kan je even wachten bij de auto of restaurant via de whats app weten we snel genoeg hoe laat iedereen zal arriveren.

We kunnen pas om 15:00uur het huisje in, dus we kleden ons om bij de auto, om meteen onze eerste rit te maken. Zorg dus dat je al half aangekleed bent in wielerkledij. En je bidons gevuld. We gaan voor een tocht van 53 km, gpx bestand op aanvraag. Of de Kika boys met ons mee gaan, zullen we even afwachten, zij willen een langere route doen. Eventueel kunnen ze ook mee en daarna een rondje van nog eens .. km doen.

Na de eerste route doen we een terrasje aan in valkenburg, sfeer proeven, daarna gaan we naar het park om in te checken. Bedden goed is geregeld, dus je hoeft dit zelf niet mee te nemen. We hebben twee huisjes.

Huisje 1:                                             Huisje 2:

Kamer 1: Henk en Willem                 Kamer 1: Johannes en Jan Riekelt

Kamer 2: Fokke en Steven                Kamer 2 en 3: Andre, Gerrit en Jacob.

Kamer 3: Rick en Klaas

Natuurlijk mogen jullie kamer indeling naar eigen inzicht wijzigen, dit is een voorzetje.

In eerste instantie dachten we boodschappen mee te nemen, maar we zijn hiervan terug gekomen, daar die dan de hele dag in de auto staat, het wordt warm dus…we doen het daar, na het  inchecken douchen e.d. gaan we boodschappen doen. We willen zelf koken de eerste dag, dus zal wel iets langer duren, voordat we zitten. Wil je zelf iets aan de boodschappen lijst toevoegen, geef het even door. Natuurlijk nemen we de standaard dingen mee.

Lapgeld voor de boodschappen heb je inmiddels betaald dus er is een begin bedrag voor de pot. Betalen tijdens tochten doen we zoveel mogelijk uit de pot, maar we verrekenen dit natuurlijk wel achter af. Ben je ergens niet bij, dan betaal je ook niet mee. We zetten dit in een overzichtelijke Excel sheet. Als je ergens in een klein groepje een consumptie besteld, verreken dit het liefst even onderling. Als iemand het voorschiet, dan bonnetje aan de penningmeester met namen, en die verwerkt het dan weer achteraf.

Tweede dag, er staat een tocht van 98 km op programma, gpx bestand verkrijgbaar, we willen starten om 9:00uur, we nemen echt de tijd voor deze tocht en gaan minimaal twee keer rusten. Zodat een ieder de tocht goed kan volbrengen. Natuurlijk zijn er na de beklimmingen her en der ook kleine pauzes om te hergroeperen. We hopen om 16:00uur terug te zijn met z’n allen bij de huisjes. ’s Avonds gaan we met z’n allen eten in het spare rib restaurant van Nederland, het zit er altijd vol, dus we moeten niet vergeten te reserveren op de donderdag. Richttijd is 18:30uur om te gaan eten. Want om 20:30uur speelt natuurlijk nederlands elftal tegen de VS. Waar we kijken zien we dan wel.

Zaterdag: we kunnen gaan fietsen een route van 75km, maar we kunnen ook een ATB huren, om een tochtje van 35km te gaan doen. De meesten die nog nooit op de ATB hebben gezeten een unieke mogelijkheid om eens kennis te maken met deze kant van de wielersport. Je ziet Limburg dan op een andere manier. Voor beide valt wat te zeggen, we zorgen dat de route van 75km zoveel mogelijk afwijkt van voorgaande routes maar valt niet te voorkomen dat je hier en daar een zelfde helling tegenkomt. Een ieder mag zelf kiezen, hopelijk gaan er met beide groepen iemand met een gpx apparaat mee.

In de avond moeten we beslissen wat we doen, barbeknoeien bij de woning en onder genot van een biertje genieten van de Champions League finale. En we gooien met de rust nog wat vlees op de BBQ. Willen we niet zo’n poeha, dan zouden we ook naar de chinees of Italiaan kunnen gaan. Gaande weg het weekend zal het heen en ander wel duidelijk worden waar de voorkeur naar uitgaat. Zaterdagavond is ook de avond dat de eersten leden naar huis toegaan, wil je ook naar huis, stem dit dan goed met elkaar af. Je spullen kunnen eventueel ook later mee, zoals de fiets. Voor als een auto te vol komt te zitten.

Zondag is een vrije dag, ieder mag beslissen wat te doen, mijn gedachten gaan uit om door de mergelgrotten te fietsen, dit kan 1,5 of 2,5uur. Dit is altijd onder begeleiding. We dienen wel te reserveren, dat kan alleen op de donderdag of vrijdag. Een ieder zal waarschijnlijk deze dag aangrijpen om ook weer naar huis te gaan. Het verlaten van de huisjes dienen we officieel voor maandag 10:00uur te doen.

Er is geen collectieve reisverzekering afgesloten, daar ben je zelf voor verantwoordelijk.

Dat is volgens mij het laatste wat ik nog kwijt wilde, we zien jullie allemaal graag op donderdag in Limburg verschijnen.

 

 

 

We willen een weekendje Limburg doen begin juni, op dit moment staat de teller op 6 leden die meegaan. De exacte data zijn 4, 5 en 6 juni. Wie langer wil blijven kan ook, want we huren het huisje van donderdag 4 juni t/m maandag 8 juni. Het eerste huisje is inmiddels gereserveerd.

We hebben het volgende programma samengesteld:

Donderdag vertrekken naar Limburg en zodra alles is uitgepakt, gaan we een rondje doen van tussen de 45 a 50km, met in ieder geval een beklimming van de Keuterberg. Na afloop een kleine consumptie in Valkenburg en dan de Cauberg weer op naar het Landal Green Park. ’s Avonds koken we zelf en onder het genot van een wijntje of een biertje delen we de ervaringen van die dag.

Vrijdag staat er een langere route op het programma, zo’n 100 a 110 km, natuurlijk bouwen we daar de nodige rust pauzes bij in. Beklimmingen van de Loorberg, Cammerig, de Vaalserberg, de IJzeren bosweg en de Fromberg zullen deze dag op de route liggen en als toetje natuurlijk nog even de Cauberg. ’s Avonds gaan we uit eten in Valkenburg, in het spareribs restaurant van Nederland, als je niet 1 dag van tevoren reserveert, is het volgeboekt. Een beleving op zich, natuurlijk zijn in dit restaurant ook andere menu’s te bestellen, maar de spareribs zijn van harte aanbevolen.

Zaterdag is er een vrij programma, een ieder mag zelf bepalen welke kant ie uit wil,  of in onderling overleg een gezamenlijke route te doen, we kunnen dit ter plekke bekijken. Er zijn genoeg bergen of de noordelijke route van de Amstel Gold Race, een paar beklimmingen (niet al te veel) en je komt door een ander deel van Limburg. Of de auto pakken en in de buurt van Landgraaf een tochtje doen. Of op de latten als je het fietsen zat bent. Deze dag staat tevens in het teken dat je naar Urk mag en kan afreizen aan het einde van je fietstocht, zodat je voor de zondag weer thuis bent.

Er is gelegenheid om ook de vierde dag gebruik te maken van het huisje, voor een mooie wandeling, of Valkenburg verder te verkennen. Ook een bezoekje aan de vesting of aan de grotten is de moeite waard. Natuurlijk mag jezelf bepalen wat je gaat doen.

Maandag dienen we het huisje te verlaten, dus deze dag zal een ieder afscheid moeten nemen van het mooie Valkenburg.

Kosten zijn, een huisje voor 6 personen kost € 640,-- van donderdag tm maandag. Als je meegaat al is het voor 1 nacht, dan dien je één zesde deel mee te lappen. Indien er minder leden meegaan dan 6, wordt de prijs dus hoger. Alleen als je slaapplek door een ander wordt ingenomen dan kunnen we praten over kostendeling. Hierbij komen nog de kosten van vervoer en de boodschappen. Kleine inschatting is € 20,-- aan vervoer en € 35,-- aan boodschappen, we proberen dan voor iedereen al een basis voorraad mee te nemen of aldaar aan te schaffen. Dus voor ongeveer € 165,-- zit je 2 tot 4 dagen in Limburg, vergeet niet het zakgeld mee te rekenen, want 1x uit eten zal ook ongeveer € 25,-- kosten, daarnaast mag je het zelf zo bont maken als je zelf wilt.

Faciliteiten van het huisje, 3 kamers met elk 2 1 persoonsbedden, twee badkamers, 2e toilet. Privé-sauna en zonnebank. Houtkachel. Flatscreen-tv, DVD-speler, afwasmachine, wasmachine en -droger.

Wie mee wil, kan zich aanmelden via info@wvu.nl , ook als je vragen hebt kan je hier naar toe mailen. Boeken, het zijn huisjes van 6 personen, dus moeilijk om daar op uit te komen, het zou mooi zijn als er 12 leden meegaan, maar dat is afhankelijk van de animo.

Klaas Molenaar

 

Trainingen beginnen op maandag 29 maart 2015. Dit is na het weekend, waarin de klok een uur vooruit wordt gezet.

We doen het dit jaar iets anders dan voorgaande jaren, daar er al een flink aantal fietsers behoorlijk wat kilometers in de benen heeft zitten en er fietsers zijn die nog niet eens op de fiets hebben gezeten, is het de bedoeling om op maandag avond op twee verschillende tijden te starten. De getrainde mensen starten maandag wisselend (op afspraak). De leden die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben zitten, starten om 19:00uur. Het is de eerste week al om 20:15uur donker, hou er rekening mee om rond deze tijd ook weer op Urk te zijn.

Zo kunnen de getrainde leden een iets langere afstand afleggen en een hoger gemiddeld hanteren, de groep van 19:00uur zal hoogstens 40km fietsen tegen een lager gemiddelde ideaal om het seizoen mee te starten. We bekijken in de loop van het seizoen of deze opzet bevalt of niet, dit zal voornamelijk aan de opkomst liggen.

De trainingsavond van dinsdag wordt gereserveerd voor de toerders, opstappers en is uitwijkavond voor de maandag en voor degene die nog een keer willen trainen. De donderdagavond is er voor iedereen die nog een extra avond willen fietsen. Deze avond is ook speciaal voor de vrouwen gereserveerd. De opkomst wordt dan ook verdeeld over de week, dus blijven de groepen op deze avonden toch altijd wel vrij compact. Mocht er aanleiding zijn om te splitsen, zal dit ter plekke worden besproken. Advies is bij groepen bij 14 of meer is splitsen.

De woensdagavond reserveren we voor de jeugd, uitgangspunt is om 19:00uur te trainen, echter wil dit soms afwijken. Daar de trainers af en toe andere verplichtingen hebben deze avond.

Zaterdag is er dan tijd voor een toertocht te rijden elders in het land of om vanaf Urk een tocht te doen. (zie agenda), of een wat langere rit in de middag vanaf Urk. We starten dan om14:00uur en doen dan afstanden tussen de 55km en 70km, om hier een goede conditie mee op te bouwen voor de toertochten van 100/150km of langer, hier valt te denken aan de Jean Nelisse Classic, Elfstedentocht, rondje IJsselmeer e.d.

In schema ziet het er als volgt uit:

 Fietsavonden:
 Wie  Tijd:
 Maandagavond  A Ploeg Wisselend
 B Ploeg  19:00uur
 Dinsdagavond  Toerders en Opstappers  19:00uur
 Uitwijk avond voor A en B ploeg
 Woensdagavond  Jeugd  19:00uur
 Donderdagavond  Iedereen die nog een x wil fietsen  19:00uur
 Dames  19:00uur                                              .
 Zaterdag  Meestal toerrit vanaf Urk in de ochtend of middag, hou de whats app groep in de gaten. Tevens is er gelegenheid om een toertocht buiten Urk te fietsen.

Vaste afspreek plek is de rotonde bij Balk.