Monthly Archives: juni 2009

{nl}Afgelopen dinsdagavond organiseerde Wielervereniging Urk voor de vierde keer de jaarlijkse Zomeravond Competitie wedstrijd. Het wedstrijdparcours was dit keer uitgezet op het industrieterrein in de straten Abbert, De Hors en Het Spijk. Om kwart over zes gingen de jongeren van start voor hun rondjes. En daaraan was al te zien dat het zwaar zou gaan worden. Er stond een stevige bries uit het oosten. De speaker maande de renners regelmatig om het tempo op te voeren, maar met zo’n stevige bries schuin over het parcours is dat erg lastig.Daarna vertrokken de A- en B-renners voor hun wedstrijd van anderhalf uur. In het peloton een grote groep Urker renners: Roelof Jonkers, Hein Ras, Johannes van de wereld, Jan Baarssen, Jelle Jonkers en Johan van de Berg. In eerste instantie bleef het peloton bij elkaar, maar al vrij snel na de start brak de wedstrijd open. Op het Spijk en de Abbert werd schuin tegen de wind op de kant gereden. Al snel moesten groepen renners lossen en brak het peloton in verschillende groepen uiteen. Twee renners wisten een kleine voorsprong te nemen. Roelof Jonkers zag het gevaar en probeerde de achter volgende groep te organiseren voor de jacht op deze twee. Dit wilde echter niet lukken en hij moest noodgedwongen zelf op kop gaan rijden. Op het moment dat Hein Ras iets te ver naar achter zat, maakte Thijs Straatsma uit Emmeloord hier dankbaar gebruik van. Hij sprong op het juiste moment weg en wist bij de twee vluchters te komen. Dat Thijs Straatsma op dit moment eerste in het algemeen klassement staat en beresterk is, bewees hij in de daarop volgende ronden. Hij nam de andere twee vluchters op sleeptouw, reed het gat dicht naar het A-peloton en zette alles en iedereen op een rondje achterstand. In de slotfase probeerde Hein Ras, samen met Arjen Kraayeveld uit Emmeloord, met veel inspanning het gat naar de kopgroep dicht te rijden. Dit leverde hem uiteindelijk een vierde plek op. Roelof Jonkers eindigde op de zesde plek. Johan van de Berg reed zijn eerste wedstrijd op dit niveau verdienstelijk uit. De overige Urker renners moesten voortijdig opgeven.

Gisteravond stond de 9e wedstrijd van de regionale zomeravond competitie op het programma in Kampen. Hieronder stonden  2 renners van WV Urk aan de start, Hein en Roelof.Al snel na de start ging het tempo omhoog en werd er flink doorgereden op het kleine parcours in Kampen met veel bochten en veel klinkers!Na een half uur kwamen de snelle Elite en A amateurs ons voorbij zetten en begon de veldslag pas echt. De gaskraan ging volledig open en de deur stond achterin helemaal open. De kopgroep werd al kleiner en kleiner samen met 2 mannen van FTC was de polder weer goed vertegenwoordigd. Slechts 11 man waren nog in koers !Helaas voor een aantal mensen kwam er aan hun race vroegtijdig een einde door een over stekende man uit het publiek, schaaf plekken en kapotte fietsen waren het gevolg. De wedstrijd werd al eerder ontsiert door valpartijen.Met nog 4 ronden te gaan waren er 2 mannen uit de B groep op avontuur gegaan en met succes want zij beleven tot het einde weg. In de sprint tussen die twee trok Arjen Kraayeveld aan het langste eind. Roelof won met succes de sprint van het overgebleven groepje en werd 3e, Hein werd 7e maar was in een tussensprint ook een keer 1e, dus dat is goed voor de punten.Met nog 2 wedstrijden te gaan is het bijna vakantie, volgende week een thuis wedstrijd en daarna nog Kuinre.

Afgelopen week, woensdag 10 april  stonden er weer ± 35 renners aan de start voor de 5e wedstrijd in de Jong & Laan Competitie, verdeeld over 2 klassen, A en B. In de A klasse was het hollen en stilstaan, de ene demarrage na de andere, o.a. Jurie Hessel Bakker en Johannes v/d Wereld probeerden samen met Gert Dijkstra van FTC weg te komen. Helaas werd deze ontsnapping ook weer te niet gedaan door het peloton. Een paar ronden voor het eind van de wedstrijd lukte het dan eindelijk Hein Ras en Roelof Jonkers om samen met twee FTC leden weg te komen. De sprint om de eindzege werd gewonnen door Roelof Jonkers voor Hein Ras, 3e werd Arjen Kraayenveld van FTC Marknesse.Ook in de B klasse werd er lekker gereden, hier en daar een paar uitvallen van renners maar geen doorbraak zodat er een massasprint moest uitwijzen wie de sterkste was. Met een banddikte voorsprong wist Mark Bosscha uit Bant zijn eerste overwinning te pakken. Rene Korteweg nipt tweede voor Klaas Kooystra.