Monthly Archives: september 2009

{nl} We hebben vandaag een aantal mooie foto's gemaakt en als afsluiting de clubtijdrit verreden onder fantastische weersomstandigheden. Bij de grote mannen werd deze gewonnen door Hein voor Roelof en Jelle. Bij de jeugd was het Klaas (broertje van Hein) die de winst pakte voor Willem en Peter. Al met al was het weer een leuke middag, twee broers met de hoofdprijs.De racefiets kan nu bijna op zolder, vanaf volgende week weer lekker op de mountainbike het bos onveilig maken en iedere week even

{nl}De volgende wielrenners zaten in het stukje verborgen:Ballan          voetbal landelijkWestra        dit was richting west, razend snel ging het toen niet meerValverde      toeval, verderGesink         leges inkasseerde Terpstra      hier vindt men boerderijen op een terp, stratenLeukemans   Een leuke man stondEvans          een stukje van sterkteWeening      opnieuw een ingeplande Dit waren de namen die ik zelf in het stukje had geplaatst, maar toen de leden van de WVU eenmaal aan het ontrafelen sloegen kwamen zij ook de volgende namen tegen:Bakker      (Maarten den Bakker)Bak          (Lars Bak)Al            (Thijs Al)Eden        (Jaap Eden)Est           (Wim van Est)Bal           (Cees Bal)Rast         (Gregory Rast)Zo zie je maar weer dat er altijd meer namen in een stukje verborgen zijn dan een schrijver kan bedenken. In totaal zaten er dus 15 namen in verborgen. De winnaar had 14 namen gezien, hij miste er eentje.De eind uitslag:1.    Beloki2.    Jan Baarsen3.    Arnold BoogerdDe prijzen en lof gaan dus naar Beloki. Over de uitslag en over de antwoorden, kan net als de route, wordt niet gediscussieerd.

Afgelopen dinsdag avond stond de laatste wedstrijd uit de zomeravondcompetitie op het programma. Net als voorgaande jaren was ook nu weer de race in kampen gehouden. Van de Urker wielervereniging reisden klassement renners Roelof Jonkers en Hein Ras af, om daar hun punten te verdedigen. Ook Jelle Jonkers, Johan van den Berg en Johannes van de Wereld waren van de partij om Roelof en Hein te ondersteunen. Helaas moesten ze allebei hun wedstrijd voortijdig afbreken. Voor Hein en Roelof was de opdracht duidelijk, punten pakken zodat hun positie niet in gevaar zou komen. Hein stond namelijk 2e en Roelof 4e in het algemeen klassement. Half zeven werd het start schot gegeven, voor een 75 minuut en 3 ronden durende wedstrijd, en 2 tussensprints. Er werd vrij zenuwachtig gereden aan het begin. Diverse ontsnapping mogelijkheden liepen uit op niets. Na een kwartier koersen werd er gebeld voor de 1e tussen sprint. Roelof pakte hier 2 punten en Hein 1 punt. Bij de 2e tussen sprint lukte het Roelof om nog eens een keer wat punten pakken. Na de 2e tussen sprint kreeg Hein een lekke band, maar door goed teamwork (Johannes gaf zijn wiel over) kon Hein zijn wedstrijd weer vervolgen. Direct daarna ontstond er een kopgroep, en kort daar achter aan ontwikkelde er weer een achtervolgende groep. Hein wist met een renner het 2e groepje te achterhalen en reed samen met het 2e groepje richting de kopgroep. Er bleef een kopgroep van 11 renners over, en daar achter het jagende peloton. Maar in de kopgroep werd goed samen gewerkt, en zo konden ze vooruit blijven. Na 75 min en 2 rondes  werd de bel geluid voor de laatste ronde. Net voor de laatste bocht kon Hein weg sprinten uit de kopgroep en het lukte hem de volle buit te pakken. Roelof Jonkers wist nog de sprint te winnen van het peloton en werd 7e.Met een 1e plek voor Hein en een 7e voor Roelof sloten de wedstrijdrijders de zomeravond competitie in stijl af, en kijken ze op een mooi en leuk seizoen terug. In het algemeen klassement veranderde niet veel. Hein blijf 2e en Roelof  bleef op de 4e plek staan in het algemeen klassement. Met een mooie bos bloemen en een envelop met inhoud keerden de renners terug naar de Bult.

{nl}Met een twintigtal leden is Wielervereniging Urk afgelopen zaterdag op pad geweest door het kopje van Overijssel, hier werd onder andere door de Weerribben / Belt Schutsloot en Giethoorn gekoerst. Waar op deze dag het amateur voetbal landelijk weer begon, ging de vereniging voor een gevarieerde route buiten de NOP.  Het was een echte clubtocht met het jongste lid van 14 tot de ouderen die allen midden zestig zijn. Dat de tocht in de smaak viel, bleek ook wel dat er niet leden mee waren. Vanuit Vollenhove werd er gestart, na zo’n 500 meter was de eerste lekke band een feit, gelukkige ook de laatste van de dag. Met een windje in de rug werd er rond de 30 gereden. Hier viel het allemaal nog mee, maar net voor Giethoorn kregen we de wind tegen en was het meer ploeteren. Helaas moest er toen 1 lid passen. Het tempo werd terug geschroefd naar 20, zodat we met zijn allen in Giethoorn aankwamen. Hier werd genoten van een bak koffie en een stuk appeltaart met slagroom. Dit punt was na 35km. Na de koffie leek het er even op dat het ging regenen, gelukkig was dat niet het geval, verder richting Jonen, dit was richting west, razend snel ging het toen niet meer, vanwege de wind, pal tegen, dus iedereen zocht beschutting achter de voorrijders Jurie-Hessel Bakker en Jan Riekelt van Veen. Bij Jonen moesten we in twee keer met de pont over, dat was echt lachen daar op het water. De vrouw die de pont bediende deed ook dienst als penningmeesteres die de leges inkasseerde. Na Jonen doken we de weerribben in. Hier vindt men nog boerderijen op een terp, straten en wegen, die we bereden, waren gelukkig niet al te nat. Ook reden we over een schitterend pad tussen bomen en riet door, hierdoor gelukkig meer bescherming tegen de wind. Aan het eind van de weerribben werd een extra pauze ingelast. Een leuke man stond hier gras te maaien en die zette de hele groep op de foto. Nu waren de laatste 10km aan de beurt, en dit stuk was vrij. Hier kon ieder lid zijn eigen stukje van sterkte tonen, al viel dat niet voor allen mee. Je kon natuurlijk ook gewoon je eigen tempo blijven fietsen.Na afloop waren de complimenten voor de voorrijders, zo’n club tocht is zeker voor herhaling vatbaar. Voor volgend seizoen zal zeker opnieuw een ingeplande clubtocht op de agenda verschijnen.

19 september 14:00 groepsfoto's in het nieuw tenue.26 september 15:00 clubtijdrit Tollebeek.30-31 oktober a.s. Bike Motion in Utrecht.7 november a.s. gezellige avond, met bingo, etc. (info volgt)Zet de datums vast in je agenda.Verder zullen we de agenda invullen voor de komende ATB tochten in het najaar en de winter. Voor diegene die nog geen ATB hebben, koop zo'n ding. Het is erg leuk en een mooi afwisseling voor de racefiets.

{nl} Deelnemerslijst tot nu toe:1.      Jurie Hessel Bakker2.      Jan Riekelt van Veen3.      Klaas Molenaar4.      Johannes Molenaar5.      Rick de Graaf6.      Johan van de Berg7.      Jan van de Berg8.      Egbert Feenstra9.      Jelle Romkes10.     Johannes Romkes11.     Sjoerd van den Berg12.     Roelof Jonkers13.     Steven Loosman14.     Klaas Jan Mazereeuw (ov)15.     Eef Coenen (ov)16.     Jelle Jonkers17.     Jan Willem Bakker18.     Dirk Ras19.     Geert van den Berg20.     Jelle Bakker21.     Klaas RasZoals je ziet al een lekkere ploeg, maar er kunnen altijd nog meer aanmeldingen bij. Wij krijgen veel aanmeldingen van leden die alleen meegaan als het weer ook meewerkt, we kunnen deze mensen gerust stellen. We zullen de weerberichten voor aanstaande zaterdag nauwlettend in de gaten houden. Bij regen gaan we niet, tja alleen dan het probleem wanneer beslissen we dat. Waarschijnlijk zaterdag ochtend vroeg, daar we dan op de buienradar goed in kunnen schatten of we regen mogen verwachten die dag.Voorlopig ziet het er naar uit dat de meeste regen op donderdag en vrijdag gaat vallen en dat het in het weekend redelijk droog zal worden. En dan is maar net de vraag, wanneer en waar valt die ene bui. Na het weekend belooft het zelfs weer op te gaan zomeren, dit is natuurlijk gunstig voor de fiets avonden. De beslissing van wel of niet gaan, zal op het gastenboek geplaatst worden.

De wielrenners van Wielervereniging Urk moesten afgelopen woensdagavond naar Zwolle om daar de eerste wedstrijd na de zomervakantie te rijden. De wedstrijd werd gehouden op het bekende omloopparcours langs de A28 bij Berkum. Een berucht parcours waar het kan spoken als er een harde wind staat. Maar daar was deze avond geen sprake van, het was er windstil. JeugdIn deze wedstrijd debuteerden ook vier jeugdrenners van de wielervereniging in de leeftijdsklasse van 10 en 11 jaar. Bert, Bas, Willem en Peter stonden voor het eerst aan de start met de opdracht om vooral kennis te maken met de entourage. Dat hun leeftijdsgenoten uit de regio hard kunnen fietsen, daar kwamen ze na de start direct achter. Alleen Willem wist zich te handhaven in het peloton en werd uiteindelijk 14e. De andere renners kwamen op achterstand binnen. Al met al een zinvol leermoment voor de Urker wielerjeugd. SeniorenOm zeven uur was de start van de A- en B-klasse. Voor wielervereniging Urk gingen van start: Hein Ras, Roelof Jonkers, Jelle Jonkers, Johan van den Berg en Johannes van de wereld. Het tempo was van begin af aan hoog en eigenlijk ging het prima voor iedereen. In de eerste tussensprint kon Hein nog wat punten pakken. Na de eerste tussensprint raakte Roelof betrokken bij een valpartij. Iemand hield de bocht niet en Roelof stuiterde er over heen. Daardoor moest hij de aansluiting met het peloton weer zien te maken. Dit lukte binnen een ronde. Helaas ontstond er in dezelfde ronde een kopgroep van 5 man, waar geen Urkers in mee zaten. Door het peloton werd toen ook niet meer echt gereden. Het gat werd groter en deze groep zou het podium verdelen. In de eindsprint van het peloton werd Hein 7e, Roelof 9e, Johannes 11e en Jelle 15e. Johan eindigde in het peloton. Johannes wist zijn eerste wedstrijdpunt te pakken. Zowel Johannes, Johan als Jelle weten zich steeds beter in het peloton te handhaven. In de nabije toekomst kunnen we meer van deze renners verwachten.