Monthly Archives: juli 2019

Voor de eerste keer wordt de Fish Potato Run gecombineerd met een heuse
tijdrit: de Fish Potato Seaconcept Time Trial, en wel op zaterdag 14 september. Deze tijdrit is voorafgaand aan de run en start op Urk, keerpunt is onder het viaduct in Emmeloord en de finish is weer op Urk. De tijdrit is over de volledig afgezette Urkerweg. De lengte is exact 15 km.


Er is een officiele tijdsregistratie en voor iedere deelnemer is er een
Mylaps Chip beschikbaar voor gebruik. Inschrijven kan via de vermelde link. De weg is vanaf 11.45 vrij en uiterlijk 14.00 moet het traject weer vrij
zijn voor de FPR.


Parkeren voor dit evenement kan op het industrieterrein aan de overkant
van de Urkervaart op en om het terrein van ABC Arkenbouw.
Adres is : Griend 3, 8321 MN Urk, over de fietsbrug komt u dan bij de start locatie. Warmfietsen kan op hetzelfde industrieterrein.

De kosten zijn € 15.- per inschrijving, er wordt gereden in de volgende klassen :


Mannen -40 en 40+
Vrouwenn


Een en ander is nog wel afhankelijk van de definitieve vergunningverlening.

Zaterdag 20 juli 2019 zou wel eens een historische dag voor de wvurk kunnen worden, want dan wordt er een begin gemaakt met een mtb route in het Urkerbos, om dit feestelijk op te luisteren werd er door wethouder Freek Brouwer op vrijdag 19 juli officieel een eerste paaltje geslagen.

Op de foto: Dirk Ras, Freek Brouwer, Steven Loosman en Maarten Post

In samenwerking met Stichting Flevolandschap, de beheerder van het Urker bos en de gemeente Urk hebben vrijwilligers van Wielervereniging Urk een uitdagende en verrassende route uitgezet van 13km, die in drie fasen zal worden aangelegd. Op 3 locaties kan straks de route worden gestart: bij de sportboulevard, bij het speelbos en bij Sportpark de Vormt. Op deze locaties komt een startbord te staan en de route wordt volledig met routepaaltjes aangegeven.

In de komende periode wordt de eerste fase van 4km aangelegd, in het najaar volgt de tweede fase en volgend jaar de derde fase. En dan kan de volledige 13km aan een stuk afgelegd worden.

De route is open voor mountainbikers en zal naast de mountainbikers van Wielervereniging Urk ook frequent gebruikt gaan worden door het Berechjacollege, Pieter Zandtcollege en Caritas.