MTB trainings wedstrijdje Urk

Afgelopen zaterdag vond in het Urkerbos de eerste ATB-wedstrijd plaats die door Wielervereniging Urk werd georganiseerd. {nl}Bijna 30 deelnemers uit de regio waren op deze wedstrijd afgekomen. Onder hun enkele cyclocrossers. Wielervereniging Urk had in het Urkerbos een wedstrijdparcour uitgezet van 3,5 km. De weersomstandigheden waren perfect. De dagen ervoor had het geregend en zaterdagmorgen viel er ook nog een klein beetje regen. {nl}Ondanks dat het parcour er ogenschijnlijk makkelijk uitzag, zorgde het weer er voor dat het parcour uitermate zwaar was. Vooral de passage langs de beek naar de waterval was erg zwaar.{nl}Vanaf de start namen de cyclo's direct afstand van de ATB's. Ook Roelof Jonkers zat in deze groep, die aangevoerd werd door Gert Ruitenberg uit Oldebroek. Helaas voor Roelof kreeg hij na enkele ronden een lekke band, waardoor hij een groot stuk terug viel. Uiteindelijk wist hij beslag op de 3e plek te leggen Gert Ruitenberg stoomde door en nam al vrij snel afstand van de rest. Hij won de wedstrijd bij de cyclo's met overmacht.{nl}{nl}Bij de ATB's was het Immanuel van Tintelen die al snel afstand van de overige ATB-ers nam en lange tijd met de cyclo's mee kon. Immanuel van Tintelen is wereldkampioen ATB bij de medici 2007 en 2008. Erg spannend was de strijd om de 2e en 3e plek. Een groep van 3 ATB-ers uit Marknesse hield elkaar nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk werd Cor Krijger 2e en Bernhard Krijger 3e.{nl}{nl}De Urker ATB-ers reden een verdienstelijke wedstrijd. Rick de Graaf, voor het eerst op een ATB, reed de hele wedstrijd uit. Dat kan gezien de zware omstandigheden een knappe prestatie genoemd worden.{nl}Meer foto's op : www.alstrowebdesign.nl/MTB/