Verslag 1e Jong & Laan poldercompetitie

{nl}Woensdagavond vond op industrie terrein de Munt II de eerste wedstrijd plaats van de Jong & Laan poldercompetitie.Bij de wedstrijdrijders was er een redelijk sterk deelnemersveld uit de regio, de funklasse was nog wat behoudend met de opkomst, hopelijk komt daar volgende keer wat verandering in. Want deze klasse is juist voor de beginners die eens een wedstrijdje willen proberen. Ik zou zeggen komt allen.Met name door de komst van een aantal ervaren wedstrijdrijders werd er veilig en stevig doorgereden.Verschillende mensen probeerde weg te komen, echter de wind en peloton zorgde ervoor dat er niemand echt weg kon komen.Arjen Kraayeveld had echter andere plannen, 5 ronden voor het eind raakte hij 2-300 meter los en wist dit gat tot de finish vast te houden, een knappe overwinning.Mede door goed teamwerk van FTC Marknesse, deden zij de deur dicht in het peloton en controleerden de wedstrijd, de andere renners reden het gat niet dicht en Arjen haalde de eerste overwinning dit seizoen voor FTC-Marknesse.Van onze club werd Hein Ras 4e, Johannes v/d Wereld 8e en Jurie Hessel Bakker bezette de 12e plaats.De B klasse werd een volledig Urk podium, Steven Loosman wist 1e te worden voor Cees Kofferman en Johan vd Berg.Volgende keer nog meer mensen aan de start, in de funklasse kan iedereen mee doen, dus mensen zorg dat je er bij bent.Uitslag  A klasseArjen Kraayeveld 10Thijs Straatsma 9 + 3Erik van der Heide 8Hein Ras 7 + 2Gert Dijkstra 6Hans Krukkert 6Jan Messu 4Johannes uit de Wereld 3Karl Theunis 2Bernard Krijger 1Jurrie Hessel Bakker 0 + 1Uitslag B KlasseSteven Loosman 10Cees Kofferman 9Johan van der Berg 8Jan Ridder 7