Licentieaanvragen voor 2011

Er zijn veel dingen aangepast ten aanzien van licenties voor volgend jaar, diegene die een licentie hebben moeten zich hier even in verdiepen.Invullen disciplines: Vanaf 1 november is het{nl} noodzakelijk dat u de disciplines die u wilt gaan beoefenen invult. Dit in{nl} verband met aanvragen stuurborden (mountainbike) en wel of geen gebruik{nl} chip (fietscross niet, overig wel). Aanvragen chip voor chipmeting: Met ingang van het weg-{nl} en mountainbikeseizoen 2011 worden alle nationale wedstrijden verreden met{nl} chipmeting. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een chip. De aanvraag{nl} van de chip is nog in ontwikkeling. Vanaf 1 december kunt u de chip{nl} aanvragen. Mocht u al in het bezit zijn van een juiste chip dan kunt u die{nl} na 1 december registreren (informatie hierover volgt later). Aanvragen stuurbord mountainbike: Het aanvragen van een{nl} stuurbord voor mountainbiken loopt vanaf 1 november via Mijn KNWU. Kosten{nl} voor een stuurbord zijn 7 euro. Door bij disciplines mountainbike aan te{nl} klikken verschijnt automatisch de optie tot het aanvragen van een{nl} stuurbord (informatie over stuurborden fietscross volgt later). Rekeningrijden: Met ingang van het weg- en{nl} mountainbikeseizoen 2011 (tegelijk met de ingang van de chipmeting) wordt{nl} rekeningrijden ingevoerd. Dit betekent dat licentiehouders voor deelname{nl} aan elke nationale wedstrijd  5 euro betalen. Dit bedrag wordt{nl} middels automatische incasso door de KNWU ge