Tulpenronde 2011

{nl}Tulpenronde 2011     Afgelopen zaterdag werd vanuit  Urk en Marknesse de tulpenronde georganiseerd, op Urk starten wel geteld 149 deelnemers en uit Marknesse zo’n 300 (exacte aantal nog niet bij ons bekend). Dit betekent in totaal zo’n 450 deelnemers, een groei tov 2010, toen kwamen we niet hoger dan 400 deelnemers. De tulpenronde mag zich dus verheugen over groeiende belangstelling en misschien nog wel belangrijker, fietsers die voorgaande jaren aanwezig waren, deden nu weer mee. Hierdoor krijg je toch een compliment als organisatie, dat fietsers willen terugkomen ivm de leuke route en natuurlijk de goede bepijling hiervan.     Er zaten dit jaar nieuwe stukken in, zoals het stukje over de dijk, ff lekker langs het IJsselmeer. Dat het organiseren van een toertocht niet zomaar wat is, blijkt hier ook wel, je zult fietsers moeten attenderen op de obstakels die de dijk kent, wij als Urkers weten dit nu wel, maar iemand die hier niet vandaan komt, zal toch blij zijn met deze informatie.   Wij als organisatie, zijn zeer tevreden en zeker als we na afloop, van meerdere deelnemers te horen krijgen dat ze hartstikke fijn hebben gefietst. Mmmm toch maar eens ook bij een andere toertocht aandenken, om de organisatie te danken. Meestal is het inpakken en wegwezen…   Speciale aandacht natuurlijk voor onze jeugd, zij fietsten in totaal € 1.253,65 bij elkaar voor het KiKa fonds, alle sponsoren natuurlijk hartelijk dank voor de bijdrage en de jeugd een zeer zeer zeer groot compliment voor het bij elkaar brengen van dit enorme bedrag. Heerlijk gezegd, waren we al zeer tevreden geweest als we van dit bedrag de 1, zouden weg laten. De hoogte heeft dus onze stoutste verwachtingen ver overtroffen. Wij wensen de jeugd dan ook veel succes toe dit seizoen, in de aanstaande wedstrijden, en dat zij veel fiets plezier mogen beleven.   Om half drie was er nog een beoordeling door de NTFU van onze tocht, samen met Marknesse, we werden op allerlei punten beoordeeld soms goed maar toch ook af en toe een puntje van kritiek, hoe kunnen we de NTFU vlag nu vergeten zijn in de Vlechttuinen, tja leg dat maar eens uit. Op veel punten scoorden we een voldoende, dit leverde al vrij snel een ster op, de eerste ster was binnen. Daarna moest er zorgvuldig geteld worden voor de tweede ster, de tweede ster krijg je niet zomaar, dan wordt er echt gekeken of je de zaken op en rond de tocht goed in orde hebt. Het was op het nippertje maar we krijgen voorlopig een tweede ster. We zullen volgend jaar dan wel wat verbeteringen aan moeten brengen, om deze ster veilig te stellen. Overigens gaven de NTFU ook behoorlijk wat tips mee, wat we volgend jaar beter konden doen, dus niet alles ging zo officieel. Na afloop konden de handen in ieder geval worden geschud.   Het was goed om een tocht op Urk te houden, er worden ongeveer 4.000 van dit soort tochten in het land georganiseerd, als toercommissie pikken we er af en toe een tocht tussen uit om als club naar toe te gaan, wij hebben gekozen voor 28 mei toertocht te Dalfsen, Erben Wennemars heeft hier zijn naam aanverbonden en wordt voor de eerste maal verreden. Afstanden 80/125/150 en 200km. Wie mee wil kan dit melden op het gastenboek, er zijn al drie leden die heen gaan. Binnenkort volgt meer info over deze tocht.   Natuurlijk staat het een ieder vrij om de site van de NTFU te checken en meerdere toertochten te fietsen, als je gaat kan je altijd nog een oproep doen op het gastenboek, misschien zijn er meerdere leden die meewillen. Zo kan je dus meerdere tochten onder NTFU vlag fietsen.   Toer Cie.