Erben’s Vechtdaltoer.

Erben’s Vechtdaltoer te Dalfsen                      {nl} {nl}Aanstaande zaterdag, 28 mei, wordt Erben’s Vechtdaltoer verreden, dit is de eerste maal dat deze tocht wordt gereden. En gelijk heeft de tocht een waardering van twee sterren, dit betekent dat de tocht goed is uitgepijld en dat routes makkelijk te volgen zijn. Er kunnen verschillende afstanden worden gefietst: 80/125/150 en 200km. De route gaat richting oosten en de langere routes zullen een stukje door Duitsland voeren.{nl} {nl}De route zal door het Vechtdal (zoals de naam al zegt) voeren, hier zijn natuur- en bosgebieden en natuurlijk zullen er veel rivierlandschappen te bewonderen zijn. De Overijsselse vecht zal de hoofdmoot van de route zijn en zal dan ook verschillende malen te bewonderen zijn. De Vecht haalt zijn water vooral uit de regen, en aangezien dat het de laatste tijd een beetje droog is, zullen we zien of ie droog aan het vallen is. We gaan in ieder geval een stuk stroom opwaarts kijken. {nl} {nl}Wij als wielervereniging Urk, willen deze tocht dan ook met meer leden gaan fietsen, wij houden dan ook even een staatje bij wie er allemaal meegaan. Je kunt je aan je aanmelden via het gastenboek of via de mail: k.mo@home.nl . Denk natuurlijk ook even na over vervoer, maar er is altijd wel een plekje over om mee te gaan.{nl} {nl}Deelnemers tot nu toe voor de 100km:{nl} {nl}Klaas Molenaar, Jan Riekelt, Rick de Graaf en Johannes Molenaar.{nl} {nl}Voorlopig weerbericht: 17 graden en het blijft droog tm 17:00uur. Dus de buien vallen later dan dat we gaan fietsen. Cijfer blijft een zes en een half om te gaan fietsen. Het is jammer dat er krek vrijdag een koudefront passeert. Maar zaterdag gaat het alweer de goede kant op, er wordt 16 graden op de wadden tm 18 graden landinwaarts verwacht. Een bries aan de kust, daar hebben we dus ook geen last van. {nl} {nl}Voorziene tijdschema: 7:30uur vertrek van Urk, 8:45uur fietsen, 10:45 koffie en gebak, 12:30uur klaar met fietsen, 13:45uur terug op Urk. Vervoer, indeling en tijd van vertrek wordt op vrijdagavond definitief gemaakt.{nl} {nl}We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk leden van de WvUrk meegaan. {nl} {nl}Toer Cie.{nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl}