De Tulpenronde

Het is weer zover, de tulpenronde staat ingepland voor zaterdag 27 april, starten vanaf Urk en Marknesse, afstanden 65/95/125 km. Gestart kan er worden vanaf 8:30uur. Op Urk is start locatie sporthal de Vlechttuinen, gelegen aan de Vlechttuinen 8, 8322 BA Urk, voor de Tomtommers onder ons. De locals adviseren wij deze dag om met de fiets naar de sporthal te komen. Voor de bezoekers van buiten Urk, er is voldoende parkeergelegenheid op loop afstand van de sporthal. Met zo’n 140 parkeerplekjes is er parkeergelegenheid voor iedereen. De sporthal zal worden aangegeven op de invalswegen. Volg de oranje pijlen. {nl} {nl}Nu ik dit zo schrijf realiseer ik me, dat er op dit moment, nog geen tulp boven de grond staat, terwijl we vorig jaar het probleem andersom kenden, toen stonden de tulpen al ruimschoots voor de tocht boven de grond en waren we bang dat ze al zouden zijn gekopt voor de tocht. Komende anderhalve week, zal de natuur nog behoorlijk aan het werk moeten om de tulpenvelden in optima forma te krijgen. De eerste stappen zijn daarin gelukkig gezet, de temperatuur is op dit moment goed en er valt af en toe wat neerslag, dus wij als organisatie zijn er van overtuigd, dat er straks van al dat moois valt te genieten. {nl} {nl}Deze ronde wordt dit jaar voor de 6de keer door FTC-Marknesse en WV Urk georganiseerd . Voor alle wielrenners en sportieve fietsers is dit de ultieme uitdaging om de krachten te meten,Deze tocht voert langs de tulpenvelden van de Noordoostpolder, de natuur in de Weerribben en de Wieden en de historie van Urk, Blokzijl en Vollenhove. Tevens is dit een twee sterren tocht.{nl} {nl}De organisatie van deze tocht vergt nogal wat de toercommissie, veel vergaderen, veel regelen e.d. Het voorbereidende werk zit er zo goed als op, nog ff de puntjes op de i zetten en het wordt weer een fantastische dag. De leden van de toercommissie offeren zichzelf deze dag op zodat anderen kunnen fietsen. {nl} {nl}We zoeken voor deze dag nog een aantal vrijwilligers, die 2 tot 3 uurtjes willen helpen, zodat je zelf altijd nog aan fietsen toe kan komen, want help je ’s ochtends dan kan je ’s middags nog de tulpenronde fietsen. Wil je liever ’s middags helpen, dan kan je ’s ochtends fietsen. Let wel, we pinnen je niet op de minuut vast. Maar een beetje hulp is altijd welkom. Kan je zelf niet, dan kan je natuurlijk altijd iemand in je omgeving vragen, vriendin, vrouw, dochter, zoon met dien verstande dat iemand wel 14 jaar of ouder is. {nl} {nl}Taken die o.a. er zijn: parkeerwacht 4 stuks van 8:00 tot 10:30uur ongeveer. Als de drukte voorbij is, dan zit de taak erop. Nog enkele functies: inschrijvers, opbouwers, controle stempelaars, pijlen ophalen e.d. Gaarne zouden we van jullie horen.{nl} {nl}Bovenal moet het natuurlijke mooie fietsdag worden.{nl} {nl}Toer Cie.{nl} {nl}