Rondje IJsselmeer (II)

De plannen voor a.s. zaterdag zijn enigszins gewijzigd, in hoofdmoot blijft het plan bestaan om het IJsselmeer heen te fietsen. Weliswaar een kleine groep maar er is gelegenheid toe, we horen geluiden van leden die misschien wel om het IJsselmeer heen willen fietsen, maar dan in hun eigen tempo. Of willen wel fietsen maar 220 km is te lang en sommige leden kunnen simpelweg gewoon niet op zaterdagochtend. {nl} {nl}In principe is dit helemaal geen probleem, want er zijn allerlei constructies te bedenken, waar  toch aan zoveel mogelijk fietswensen wordt voldaan. Aller eerst hebben we het rondje om het IJsselmeer omgedraaid, het schema ziet er dan zo uit:{nl} {nl}07:30uur vertrek van Urk{nl}08:30uur Lelystad (30km){nl}09:300uur Enkhuizen (60km) eerste stop en koffie met appelgebak op terras, Rick gaat ook fietsen.{nl}10:15uur vertrek uit Enkhuizen.{nl}11:15uur Medemblik (90km){nl}12:45uur Rust pauze midden op de afsluitdijk (benzine station 120km){nl}13:15uur Weer op de fiets.{nl}14:45uur Stavoren (160km) Pauze op terras. En samensmelting. {nl}15:15uur Vertrek uit Stavoren. {nl}16:15uur Lemmer (190km) {nl}17:15uur Urk (220km){nl} {nl}Dit is ongeveer het schema wat we willen gaan rijden. Natuurlijk is er ruimte om misschien een pauze te vervroegen of juist later te doen. Dit hangt mede van het weer en evt. pech (lekke banden af).{nl} {nl}De groep die ons tegemoet wil fietsen kan ‘s middags van Urk vertrekken tussen 12:00 en 13:00uur. Zij kunnen al naar gelang de afstand, die ze willen doen, richting Friesland fietsen en hun pauze stop plannen in Stavoren bij Hotel / restaurant Vrouwe van Stavore. Een welbekend terras voor een ieder. Zij kunnen voor de pauze 60 a 90 km  fietsen en daarna nog eens 60km. Let wel neem ff een andere route naar Stavoren, want de IJsselmeer fietsers willen na Stavoren de kortste weg terug naar Urk.{nl} {nl}Ja zeker er is ook nog optie C, voor de leden die in een vlot tempo het IJsselmeer rond willen, zij kunnen evt. starten om 9:00uur van Urk. 1 Tussen stop in plannen en dan kunnen zij ook rond 15:00uur in Stavoren zijn, maar voor alsnog zijn hier geen belangstellenden voor. {nl} {nl}Na de samensmelting mag er doorgetrapt worden, de meesten houden dit wel vol tm Lemmer. Hierna weet een ieder de weg naar Urk wel weer te vinden. De verwachting is dat er groepjes ontstaan die gezamenlijk naar Urk zullen fietsen. Ter illustratie, we kunnen van groep F niet verwachten dat zij ingehouden zullen fietsen anderzijds kunnen we van Groep IJ niet verwachten dat zij een inhoudt als een paard hebben. We ontmoeten elkaar weer op de locatie waar de Barbecue zal worden gehouden. Na lemmer is het nog 30km de verschillen zullen niet groter worden dan 30 minuten.{nl} {nl}De volgauto, deze zal de IJ groep volgen, er is gelegenheid om hier je tas met spullen aan mee te geven, doe hier je extra eten en drinken in. Neem dus dubbele bidons mee. Ook een extra reserve binnen/buiten bandje zal misschien handig zijn. In de volg auto zal in ieder geval een pomp liggen en de spullen die je zelf meeneemt. Tip doe er een stel slippers bij, voor bij de BBQ, dat loopt wat makkelijker. Tevens zit er een fietsendrager achterop, zodat bij onoverkomelijk pech de fiets achterop gezet kan worden. De volgauto wordt bemand door Jurie Hessel (hele dag) en Rick (hij fietst een gedeelte).{nl} {nl}Het weer: we worden op dit moment nogal heen en weer geslingerd tussen goede berichten en iets mindere, zoals het er nu naar uit ziet zal het weer op zondag een dip beleven en zal het zaterdag prima weer worden om te fietsen. Noordwestenwind kracht 3. {nl} {nl}17:15uur Barbeque voor deelnemers aan IJsselmeerronde plus overige (jeugd) leden. {nl} {nl}Info over de BBQ, we willen op terrein bij Ronnie een BBQ organiseren voor de gehele vereniging, na afloop van de IJsselmeerronde, dus aanvang tijd kan fluctueren tussen 16:00 en 18:00uur. We willen een klein uurtje lekker gezellig samen zijn, de IJsselmeerronde gangers kunnen hier op krachten komen. Leden die deze dag niet fietsen en onze jeugdleden, kunnen natuurlijk ook gewoon komen het is een BBQ voor de gehele wielervereniging. Meld je wel van tevoren aan (k.mo@home.nl / gastenboek / WvU app), want dan kunnen we rekening houden met inkopen van het vlees. Kosten zijn er natuurlijk ook, we hebben deze dag een lappot op de tafel staan. Gebruik je veel consumpties dan lap je iets meer, gebruik je weinig dan lap je iets minder. Uiteraard wordt er van iedere bezoeker wel een bijdrage verwacht.{nl} {nl}Adres: Marsdiep 16 .{nl}Aanvang: tussen 16:00-18:00uur. Dit wordt deze dag bekend gemaakt op de WvU app.{nl}Kosten: naar gelang verbruik{nl}Deelnemers (18): km, jhb, lv, mw, hw, jm, sl, gb, th, jg, rh, rdg, ec, gv,  jr, jj, rj, hr, dr, ....{nl} {nl}Lijst met deelnemers voor rondje IJsselmeer vertrek vanaf politiebureau. Om 7:30uur. (groep IJ){nl} {nl}Jaap den Engelse (tm Enkhuizen?!?){nl}Jakke Goossen {nl}Marnix Westerink{nl}Klaas Molenaar       {nl}Leendert Visser{nl}Andre de Vries{nl}Dirk Ras{nl} {nl}Rick de Graaf (120km fietsen nkhzn-lmmr rest volgauto){nl}Jurie Hessel Bakker zal de gehele route de volg auto bemannen.{nl} {nl} {nl}Lijst met deelnemers die Friesland in gaan (Groep F){nl} {nl}Gerrit Buis {nl}Teunis Hoefnagel {nl}Ronnie Hoefnagel{nl}Roelof Jonkers{nl}Jelle Jonkers{nl}Hein Ras{nl} {nl} {nl} {nl} {nl}Wacht niet met aanmelden tot het laatste moment, we willen als Toer cie weten waar we aan toe zijn. {nl} {nl} {nl} {nl} {nl} {nl}De Toer Commissie.{nl} {nl}