Info Fish Potato Seaconcept Time Trial

Inschrijving voor de Fish Potato Seaconcept TT is inmiddels gesloten!!

Aanrijden naar Urk:

Of je nu uit noord of zuid komt, rij via de A6 en pak afrit 13 en volg bordjes Urk. Komt je uit het oosten van het land, rij dan naar Urk Ens – Nagele, na Nagele kom je uit op de domineesweg, volg bordjes Urk.

Parkeren:

Parkeren doe je aan de Griend op Urk toets op de navigatie in: Griend 3, 8321 MN Urk. Dit leidt u naar ABC Arkenbouw, aan deze straat kunnen we parkeren. Er staan hier enkele parkeerwachten, volg hun aanwijzingen op. Deze zullen u ook de weg wijzen naar de inschrijving. Deze parkeerwachten houden tevens een oogje in het zeil, ze zullen niet permanent aanwezig zijn, maar wel een groot gedeelte van de tijd als uw auto er staat.

Inschrijven:

Inschrijven / melden doet u bij de Rots (jeugd/buurthuis) aan de Urkerweg, dit is ongeveer 500 meter fietsen. Vanaf uw parkeerplaats via de fietsbrug over de Urkervaart. Adres van de Rots: Urkerweg 64, 8322 NB Urk. Let op, u kunt hier absoluut niet parkeren, daar de toegangsweg voor de tijdrit is afgesloten. Vanaf 11:15 uur is de inschrijving geopend.

Toilet:

Er is tevens een toilet voorziening aanwezig in de Rots.

Startnummer:

Bij het melden in de Rots wordt onder andere uw startnummer en chip uitgereikt, bevestig de chip op de aangegeven manier op uw fiets. Het startnummer zichtbaar op de rug spelden.

Start:

Om 12:00 uur zal de eerste fietser starten, op nog geen 50 meter van de Rots. Vervolgens zal er om de minuut worden gestart. De laatste renner zal om 13:15uur starten, om 13:45 uur zal de laatste renner zijn gefinisht.

Parcours:

Het parcours is recht toe recht aan, en loopt van Urk naar Emmeloord en weer terug naar Urk. In Tollebeek zijn er vluchtheuvels en rotondes, neem deze allen aan de rechterkant. Het keerpunt is na 7,5 kilometer, ter hoogte van het Hannie Schaft viaduct, door middel van een u bocht. Totale lengte van het parcours is 15 kilometer. Fiets op de rechterweghelft, de andere helft is voor de terugkerende tijdrijders. Parcours verkenning alleen via het fietspad, de weg gaat rond 11:30uur dicht, en zal rond 11:45uur auto vrij zijn.

Keerpunt:

Het keerpunt onder het viaduct onder de Hannie Schaft weg / viaduct, wordt gemarkeerd door een pion en pijlen op de weg. 300 meter voor het keerpunt staat er een boog over de weg. Let op!! Deze boog is niet het keerpunt.

Parcours afsluiting:

We streven er naar dat het parcours autovrij zal zijn, wees echter wel alert, hulpdiensten moeten wij te allen tijde door laten. En wees beducht op die ene auto die toch op het parcours verschijnt, omwonenden zijn allen geïnformeerd, echter kan het altijd gebeuren, dat iemand toch met de auto zijn erf verlaat, of die ene visser die net opbreekt en huiswaarts keert. Zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te bedenken. Wees ten allen tijden geconcentreerd op gevaarlijke situaties. Indien er een auto achter je verschijnt, ga zoveel mogelijk rechts rijden en laat de auto passeren.

Prijsuitreiking:

De prijsuitreiking is direct aansluitend aan het evenement op het pleintje bij de Rots. Na de prijsuitreiking is het evenement ten einde en wensen we ieder wel thuis.