Indeling voor de fietsavonden in 2009

{nl} De trainingen beginnen op maandag 30 maart 2009. Dit is na het weekend, waarin de klok een uur vooruit wordt gezet.   We doen het dit jaar iets anders dan voorgaande jaren, daar er al een flink aantal fietsers behoorlijk wat kilometers in de benen heeft zitten en er fietsers zijn die nog niet eens op de fiets hebben gezeten, is het de bedoeling om op maandag avond op twee verschillende tijden te starten. De getrainde mensen starten maandag om 18:30uur en de leden die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben zitten, starten om 19:00uur. Het is de eerste week al om 20:15uur donker, hou er rekening mee om rond deze tijd ook weer op Urk te zijn.   Zo kunnen de getrainde leden een iets langere afstand afleggen en een hoger gemiddeld hanteren, de groep van 19:00uur zal hoogstens 40km fietsen tegen een lager gemiddelde ideaal om het seizoen mee te starten. We bekijken in de loop van het seizoen of deze opzet bevalt of niet, dit zal voornamelijk aan de opkomst liggen.   Voor de trainingsavonden dinsdag en donderdag veranderd er weinig. De opkomst wordt dan al verdeeld over de week, dus blijven de groepen op deze avonden toch altijd wel vrij compact. Mocht er aanleiding zijn om te splitsen, zal dit ter plekke worden besproken.   Zaterdag is er dan tijd voor een toertocht (zie agenda), of een wat langere rit in de middag vanaf Urk. We starten dan om14:00uur en doen dan afstanden tussen de 55km en 70km, om hier een goede conditie mee op te bouwen voor de toertochten van 100/150km of langer, hier valt te denken aan de Jean Nelissen Classic, Elfstedentocht, rondje IJsselmeer e.d.     Trainingsavonden:   Maandag     Trainingsavond starten om 18:30uur voor de fietsers die al kilometers in de benen hebben zitten en om 19:00uur voor de leden die nog aan het opbouwen zijn. Later in het seizoen wordt bekeken of de tijden worden gewijzigd.   Dinsdag       Trainingsavond waarop gezamenlijk wordt gefietst en is dus de club avond Deze avond is voor iedereen, en dus ook voor nieuwelingen en opstappers. Er zal met een gemiddelde worden gefietst die voor iedereen bij te houden is.   Donderdag   Bedoeld voor iedereen wie nog een keer wil fietsen, of wie maandag of dinsdag niet aan fietsen is toegekomen. Terplekke wordt bekeken of we met 2 groepen gaan of met 1 groep, dit ligt voornamelijk aan de opkomst deze avond.   Zaterdag     is er meestal de gelegenheid om een toertocht te fietsen of wordt er om 14:00uur  vanaf Urk gefietst. Ook hier ligt het aan de opkomst of er met 1 of 2 groepen zal worden gefietst.     Dit houden we het hele seizoen zo vol, totdat het september is, dan verplaatsen we de trainingen naar 18:00uur, dit i.v.m. de dan steeds vroeger invallende duisternis. Vaste verzamelplaats is de rotonde bij de IJsvlet.     Tijdens het fietsen houden we ons aan de verkeers-, etiquette en gedragsregels die van toepassing zijn.   Voor alle avonden en tochten geldt: Samen uit samen thuis.