4e en 6e plaats voor Urker wielrenners in Hattemerbroek!

{nl} Afgelopen zaterdag stond de 7e en tevens ook de laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. Net als eerdere keren was ook deze wedstrijd in Hattemerbroek. Deze keer was Wielervereniging Urk er vertegenwoordigd met drie wielrenners. Aan de start stonden Johannes v/d Wereld, Roelof Jonkers en Hein Ras.   Om precies 12.00 uur werd het startschot gegeven, en begon het uit 73 tellende peloton aan de anderhalve uur durende wedstrijd. Vooraf werd er wel even gepraat over eventuele samen werking en strategie, wie zou wie naar de streep brengen en hoe pakken we het aan. Maar de wedstrijd pakte heel anders uit. Diverse ontsnappingen slaagden niet en werden teruggehaald door het peloton. Ook mede door de harde wind was het knap lastig om weg te komen! Het peloton werd tijdens het verloop van de wedstrijd uit elkaar geslagen, Roelof en Hein zaten netjes in de eerste groep van ± 25 man, deze zouden de punten gaan verdelen. In de laatste ronde kon de winnaar een gat slaan en dit vasthouden tot aan de streep. Het restant zou het uitmaken in een massasprint. Omdat de Urker wielrenners de hele wedstrijd veel werk geleverd hadden, konden ze het in de sprint niet helemaal afmaken. In de sprint kwam Roelof Jonkers als 4e, en Hein Ras als 6e over de meet, toch netjes na een pittige koers. Johannes v/d Wereld, die in zijn eerste wedstrijd seizoen zit, finishte in het peloton. Met deze uitslagen bewijzen de Urker wielrenners maar weer luid en duidelijk dat ze klaar zijn voor het komende seizoen. De eerst volgende wedstrijd in het kader van de zomeravondcompetitie (die op 23 juni ook op Urk wordt gehouden) is woensdag 15 april in Dronten. Ook hier hoopt Urk met veel renners aan de start te verschijnen. Meer informatie over het wielrennen op Urk is te vinden op www.wvurk.nl