1e ZAC wedstrijd, overwinning voor Urk 1e en 3e plaats voor Roelof en Hein.

{nl} Woensdag avond 15 april was het zo ver. De eerste wedstrijd in het kader van de zomeravond competitie werd gereden. Deze 1e wedstrijd was gepland in Dronten, maar er moest vanwege nog onbekende reden worden uitgeweken naar het parcours van Flevonice in Biddinghuizen. Precies om 19.00 uur klonk op het 5 km lange parcours van Flevonice het startschot, en ging het 65 tellende peloton van start, met daarin de Urker wielrenners Roelof Jonkers, Hein Ras, Johannes van de Wereld en debutant Jelle Jonkers.Er werd gelijk hard gereden, mede doordat het parcours geen al te scherpe bochten kent. Doordat de wind vrij stevig was werden de diverse ontsnappingen die op touw gezet werden gelijk weer terug gehaald door het peloton. Niemand kwam echt weg. Tijdens de 2e tussensprint kon Hein Ras nog wat punten binnen halen, door deze te winnen. Na de 2e tussensprint ging de gaskraan pas echt open en werd er regelmatig boven de 50 p/uur gereden.Na ruim een uur koersen en 3 ronden werden de renners de laatste ronde in gestuurd. Er werd die laatste ronde hard gekoerst, en er werd door diverse renners nog geprobeerd om weg te komen uit het peloton. Maar het draaide uiteindelijk uit op een massa sprint die prachtig gewonnen werd door Roelof Jonkers en om de Urker feestje compleet te maken kwam Hein Ras in de sprint als 3e over de finish. Twee keer Urk op het podium, ook van FTC Marknesse zaten er 2 bij de eerste vijf.Johannes en Jelle Finishte netjes in het peloton. De volgende wedstrijd in het kader van de zomeravond competitie is donderdag 23 april in Staphorst. Ook hier hopen de Urkers aan de start te verschijnen om hun plek te verdedigen.