Urker peloton koerst door kopje van Overijssel.

{nl}Met een twintigtal leden is Wielervereniging Urk afgelopen zaterdag op pad geweest door het kopje van Overijssel, hier werd onder andere door de Weerribben / Belt Schutsloot en Giethoorn gekoerst. Waar op deze dag het amateur voetbal landelijk weer begon, ging de vereniging voor een gevarieerde route buiten de NOP.  Het was een echte clubtocht met het jongste lid van 14 tot de ouderen die allen midden zestig zijn. Dat de tocht in de smaak viel, bleek ook wel dat er niet leden mee waren. Vanuit Vollenhove werd er gestart, na zo’n 500 meter was de eerste lekke band een feit, gelukkige ook de laatste van de dag. Met een windje in de rug werd er rond de 30 gereden. Hier viel het allemaal nog mee, maar net voor Giethoorn kregen we de wind tegen en was het meer ploeteren. Helaas moest er toen 1 lid passen. Het tempo werd terug geschroefd naar 20, zodat we met zijn allen in Giethoorn aankwamen. Hier werd genoten van een bak koffie en een stuk appeltaart met slagroom. Dit punt was na 35km. Na de koffie leek het er even op dat het ging regenen, gelukkig was dat niet het geval, verder richting Jonen, dit was richting west, razend snel ging het toen niet meer, vanwege de wind, pal tegen, dus iedereen zocht beschutting achter de voorrijders Jurie-Hessel Bakker en Jan Riekelt van Veen. Bij Jonen moesten we in twee keer met de pont over, dat was echt lachen daar op het water. De vrouw die de pont bediende deed ook dienst als penningmeesteres die de leges inkasseerde. Na Jonen doken we de weerribben in. Hier vindt men nog boerderijen op een terp, straten en wegen, die we bereden, waren gelukkig niet al te nat. Ook reden we over een schitterend pad tussen bomen en riet door, hierdoor gelukkig meer bescherming tegen de wind. Aan het eind van de weerribben werd een extra pauze ingelast. Een leuke man stond hier gras te maaien en die zette de hele groep op de foto. Nu waren de laatste 10km aan de beurt, en dit stuk was vrij. Hier kon ieder lid zijn eigen stukje van sterkte tonen, al viel dat niet voor allen mee. Je kon natuurlijk ook gewoon je eigen tempo blijven fietsen.Na afloop waren de complimenten voor de voorrijders, zo’n club tocht is zeker voor herhaling vatbaar. Voor volgend seizoen zal zeker opnieuw een ingeplande clubtocht op de agenda verschijnen.