Wielrenners sluiten het seizoen in stijl af!

Afgelopen dinsdag avond stond de laatste wedstrijd uit de zomeravondcompetitie op het programma. Net als voorgaande jaren was ook nu weer de race in kampen gehouden. Van de Urker wielervereniging reisden klassement renners Roelof Jonkers en Hein Ras af, om daar hun punten te verdedigen. Ook Jelle Jonkers, Johan van den Berg en Johannes van de Wereld waren van de partij om Roelof en Hein te ondersteunen. Helaas moesten ze allebei hun wedstrijd voortijdig afbreken. Voor Hein en Roelof was de opdracht duidelijk, punten pakken zodat hun positie niet in gevaar zou komen. Hein stond namelijk 2e en Roelof 4e in het algemeen klassement. Half zeven werd het start schot gegeven, voor een 75 minuut en 3 ronden durende wedstrijd, en 2 tussensprints. Er werd vrij zenuwachtig gereden aan het begin. Diverse ontsnapping mogelijkheden liepen uit op niets. Na een kwartier koersen werd er gebeld voor de 1e tussen sprint. Roelof pakte hier 2 punten en Hein 1 punt. Bij de 2e tussen sprint lukte het Roelof om nog eens een keer wat punten pakken. Na de 2e tussen sprint kreeg Hein een lekke band, maar door goed teamwork (Johannes gaf zijn wiel over) kon Hein zijn wedstrijd weer vervolgen. Direct daarna ontstond er een kopgroep, en kort daar achter aan ontwikkelde er weer een achtervolgende groep. Hein wist met een renner het 2e groepje te achterhalen en reed samen met het 2e groepje richting de kopgroep. Er bleef een kopgroep van 11 renners over, en daar achter het jagende peloton. Maar in de kopgroep werd goed samen gewerkt, en zo konden ze vooruit blijven. Na 75 min en 2 rondes  werd de bel geluid voor de laatste ronde. Net voor de laatste bocht kon Hein weg sprinten uit de kopgroep en het lukte hem de volle buit te pakken. Roelof Jonkers wist nog de sprint te winnen van het peloton en werd 7e.Met een 1e plek voor Hein en een 7e voor Roelof sloten de wedstrijdrijders de zomeravond competitie in stijl af, en kijken ze op een mooi en leuk seizoen terug. In het algemeen klassement veranderde niet veel. Hein blijf 2e en Roelof  bleef op de 4e plek staan in het algemeen klassement. Met een mooie bos bloemen en een envelop met inhoud keerden de renners terug naar de Bult.