Trainen in de kou!

{nl} De tijd van het jaar gaat weer komen dat wij als wielrenner zijnde kilometers moeten maken. Soms is dat geen probleem maar heel vaak speelt het weer parten; kou, sneeuw, ijzige wind, we komen het allemaal tegen. Wat kun je er tegen doen en is het wel verstandig om er altijd maar doorheen te gaan. Kou en kou Natuurlijk is er verschil tussen kou en kou. Mooi windstil weer, strakblauwe lucht en volop zon. Als het dan rond het vriespunt is, dan is dat geen probleem. Maar: grijze lucht, koude noordoosten wind, nattigheid en dan rond het vriespunt is toch wat anders, zeker als je fietst want dan daalt de gevoelstemperatuur al zeer snel enkele graden.Kortom; aangenaam is anders maar als je renner wil worden zul je toch moeten trainen. Er zijn een aantal opties. Je kunt op een spinningbike gaan zitten, je kunt op de rollen gaan zitten of je gaat er gewoon door heen. De spinningbike en de rollen zijn een goed alternatief maar als je een duurtraining hebt gepland van 3 of 4 uur moet je mentaal toch zeer sterk in je schoenen staan om dan op de spinningbike of rollen te stappen.   Aankleden Kortom we gaan er door heen, bikkels als we zijn. Aankleden is dus de remedie, goed aankleden. Als je toevallig warmbloedig geboren bent heb je geluk, dan kun je goed tegen de kou en dat is perfect. Ben je een koukleum dan heb je een probleem. Het begint al vaak bij de voeten, als die eenmaal koud worden is het over en uit. Er zijn een aantal opties die goed werken. Winterschoenen zijn perfect, vooral diegene met Gore Tex. Lekker warm en houdt ook de nattigheid buiten. Koop ze een halve maat groter als je normale race/mountainbike schoenen want dan kun je er ook nog Gore Tex sokken in aan. Als die te dik zijn is een goede skisok ook een oplossing. Warmte zalf is een optie die ik niet erg zou willen aanraden, je pori