Dirk Coenen net niet op podiumplek

{nl} Tempobeulen slopen Urker talentenAfgelopen zaterdag waren ruim 70 jonge wielrenners aanwezig in Hattemerbroek. Daar werd de tweede en tegelijkertijd de laatste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie gereden. Wielervereniging Urk was vertegenwoordigd met vier jonge renners; Dirk, Bas, Peter en Willem. Na de Voorjaarscompetitie wacht de Zomeravondcompetitie. Die begint op 20 april in Dronten. Reikhalzend wordt er al naar uitgekeken.  Dirk Coenen, die de laatste weken genoot van de publiciteit, deed mee in de jongste groep. Uit de vorige wedstrijd had hij geleerd om direct met de snelsten mee te gaan. En niet zonder succes. Lange tijd fietste hij met de snelste mee. Toch moest hij in het zicht van de finisch lossen. Een verdienstelijke vijfde plaats was het resultaat. In het klassement leverde hem dat een vierde plaats op. Glimmend van oor tot oor nam hij de bijbehorende troffee  in ontvangst "Ik wil nog beter worden. Volgende keer in Dronten ga ik voor een podiumplek. Let maar op!" Dat Bas Lemstra in een oudere leeftijdsklasse is ingedeeld betekent dat er ook meer ervaren fietsers zijn. Die fietsers weten vanaf het allereerste begin een moordend tempo te fietsen. En dat deed de jongeling de das om. Samen met een paar andere renners probeerde hij uit alle macht bij het peloton te komen. Zonder succes echter. "Maar ja, doordat we vaak alleen fietsen betekent dat we juist daardoor sterker worden. Ook daarmee doe ik ervaring op" In de oudste klasse deden Peter Hoefnagel en Willem Kramer mee. En ook bij deze wielrenners geldt dat ze wel een tijdje het tempo kunnen bijhouden, maar uiteindelijk de pijp aan Maarten moeten geven. De accu liep langszaam maar zeker leeg. Wat restte was het simpelweg uitrijden van de wedstrijden. Afstappen komt namelijk niet voor in het woordenboek van deze jonge talenten. "We zijn nu een aantal weken met de jongste wielrenners in training" aldus trainer Eef Coenen. "En juist met het rijden van dergelijke wedstrijden krijgen de jongens ervaring. Ik zie dat ze met sprongen vooruit gaan. Wanneer de vreugde in het wielrennen blijft dan zullen de resultaten simpelweg komen"   Op de foto:   De vier Urker rijders met hun prijs