Fietsstage 8 en 9 juli 2011

Vrijdag 8 juli na schooltijd gingen 13 jeugdleden ( Bart en Willem Kramer, Peter Hoefnagel, Klaas Ras, Auke Johannes van Slooten, Bas Lemstra, Daniel den Engelse, Gerjan Molenaar, Dirk Coenen, Jan Brands, Cornelis Hakvoort, Nathan Kramer en Hessel Westerink) en 4 begeleiders (Evert Coenen, Jaap den Engelse, Fokke Kramer en Bram Kramer) van wielervereniging Urk op pad om een weekend te gaan fietsen in de omgeving van de posbank.{nl} {nl}Om 14.00 uur waren de auto vol gepakt met 17 racefietsen, slaapzakken, tenten, kleding en een BBQ. De reis naar camping de Waay in Doornenburg ging voorspoedig en na 1 uur en 30 min was het hele gezelschap op de camping. Snel werden de spullen en de fietsen uigeladen, de spullen in de trekkershutten gezet en snel omkleden om gelijk op de fiets te stappen en eerst een rondje te doen om de boel te verkennen. Na een mooi rondje van een 25 km over dijken werd de zwembroek aangetrokken om  het zwembad in beslag te gaan nemen, hier werd lekker met elkaar gedold, en na een uurtje zwemmen was het tijd om de BBQ aan te gaan steken.{nl}De jongens hadden natuurlijk heel veel trek gekregen van het fietsen en het zwemmen dus de leiding kon hard aan het werk om voor iedereen broodjes hamburgers, sateetjes en slaatjes klaar te maken. Er werd lekker gesmuld en binnen mum van tijd had iedereen zijn buik rond gegeten. Na het eten gingen de jeugdleden nog even de speeltuin in om zich te vermaken, en de leiding kreeg van de jongens even de tijd om uit te rusten (opruimen). {nl}Toen de nacht naderde werden de ogen van de jongens kleiner en kleiner en werden de bedden opgezocht, de leiding moest van de jongens in een tentje naast de trekkershutten slapen, waarom werd de volgende ochtend duidelijk. Dirk Coenen had een afspraak gemaakt met Marijke in het zand van radio 2 om als verrassing de leiding wakker te maken. De uitzending was live op de radio, en is te beluisteren op http://musicmatters.ncrv.nl/mp3/archief-marijke-in-t-wild?page=1 {nl}Met een luid gejuich en geschreeuw werd de leiding wakker gemaakt, die net geen hartverlamming kregen, maar wel gelijk wakker waren.{nl}Na deze verrassing werd er ontbeten, en na het ontbijt was het tijd om de trekkershutten en de tentjes weer op te ruimen en ons klaar te maken voor een zware training en wel naar de posbank om die van alle kanten te gaan beklimmen. {nl}Om 11 uur stonden de jongens onderaan de eerste klim van de posbank, sommige jongens reden de verschillende klimmen wel 10 keer, na 3 uur klimmen kregen de jongens van Bram allemaal een lekker ijsje. Daarna werd de steilste klim van de posbank nog even een keer bedwongen waarna er  naar de auto`s werd gereden. De fietsen werden weer in gepakt en werd er koers gezet richting Heerde om daar nog even aan te schuiven bij een wegrestaurant, na een lekkere maaltijd was het tijd om weer richting Urk te gaan. Om half zes waren we weer op de bult. Al met al een mooie maar ook zwaar weekend voor de jeugdleden van WVUrk..