Het seizoen bijna voorbij…

Door het natte weer is het moeilijk om in clubverband een tochtje te doen, dat is jammer, maar door natte najaar is dat niet anders. Hoe anders was dat in het voorjaar, elke dag kon je plannen zonder dat je rekening hoefde te houden met de buienradar.{nl} {nl}Er komen nog een aantal mooie dagen aan, vrijdag en zaterdag, dus pak de fiets als je gelegenheid en zin hebt. Zaterdag staat er nog een leuke toertocht in de agenda die van Hattem, niet te ver rijden met de auto, pak je de 80km ben je voor de kost weer thuis, doe je 120km, ben je iets later in huis. {nl} {nl}Misschien is er ’s ochtends of ’s middags nog een clubje dat gaat fietsen vanaf Urk, meld het even op tijd op het gastenboek, misschien zijn er wel leden die aan willen sluiten. En als de groep groter wordt, des te meer plezier.{nl} {nl}Zaterdag 17 september staat de gezamenlijke toertocht van de Flevolandse verenigingen op de lijst, al wie mee wil doen, meld dit even via gastenboek. Wel voor eigen vervoer zorgen om in Lelystad te komen of met iemand meerijden natuurlijk.{nl} {nl}Zaterdag 24 september ATB tocht te Kuinre, je kan hier aan meedoen zowel als rijder of als vrijwilliger. Deze ATB tocht zal door het bos van Kuinre voeren, een ATB fiets is dan wel nodig. Zo als het er nu naar uit laat zien, zal deze toch eenmalig worden georganiseerd. {nl} {nl}Door het natte voorjaar, lijkt het ATB seizoen vroeger op gang te komen dan gebruikelijk, er zijn al diverse Urker ATB’ers in het bos gesignaleerd. Nog wel oppassen met de brandnetels, deze staan nog vrij hoog,  of je moet van kietelen houden natuurlijk. In de winter zullen de netels niet zoveel schade meer kunnen toebrengen. In de wintermaanden wordt er op de veluwe, elke zaterdag wel een ATB tocht georganiseerd. {nl} {nl}Zaterdag 2 of 9 oktober, zouden we onze jaarlijkse tijdrit kunnen organiseren, ik roep hierbij de organisatoren van vorige keer op, om ook dit jaar weer de zaak in gang te zetten. Ik zou het liefst over het oude parcours willen, daar dit voor 70% over fietspaden loopt en je dus weinig verkeer hebt, zeker in de maand oktober, wordt het fietspad minder gebruikt. Maar belangrijker is natuurlijk dat ie door gaat.{nl} {nl} {nl}In november, zal onze gezellig avond toch ook weer doorgang moeten vinden, al is het alleen al de plannen die voorkomend seizoen gesmeed kunnen worden. Zo zijn we met z’n allen in de Franse Vogezen geweest. Bestuur ik sta er voor de volle 100% achter. {nl} {nl}Zelf ga ik er even tussen uit, ff naar de franse Alpen eerst naar de zuidelijke kant, Alpe d’Huez e.o. daarna naar de noordelijke kant, bij het meer van Annecy, mocht het fietsen niet meer willen kan ik altijd nog lekker zwemmen. {nl} {nl}Groeten{nl} {nl} {nl}The Mo