ATB seizoen: de kop is eraf.

Afgelopen weekend met Rick en Leendert naar de ATB tocht in Ermelo geweest de voortekenen waren niet goed, vrijdag veel regen, er zaterdag ochtend trokken er ook nog buien over. Niet of wel gaan, het was fifty fifty. Daar het de eerste tocht dit seizoen was, toch besloten te gaan, en hopelijk was het parcours niet al te drassig. {nl} {nl}’s Ochtends om 8 uur naar Ermelo toe, Leendert heeft tot eind oktober een leen bike, daar de fiets die hij van marktplaats had gekocht niet aan zijn wensen voldeed. Heeft hij een nieuwe besteld bij de Graaf te Swifterbant, deze wordt eind oktober afgeleverd, tot die tijd dus een leen bike. {nl} {nl}Om 9 uur gelijk gestart, na 200 meter al de afsplitsing 25-35 km rechtdoor en 45-55 km rechtsaf, wij deden de 35km, dus een groot deel van de meute liepen wij hierdoor mis. Er deden in totaal zo’n 800 mensen mee. De eerste kilometers rij ik op kop en hou het tempo rond de 20km per uur. En dat viel goed te doen, het parcours lag er goed bij weinig modder en of plassen, tuurlijk moest er wel eens uitgeweken worden of er recht door heen, maar die keren waren op 1 hand te tellen. {nl} {nl}Na de eerste tien kilometers komt Rick op kop en die geeft met zijn twenty niner, iets meer gas lijkt wel. De bewegwijzering van het parcours is iets minder dan dat we gewend zijn, hierdoor fietsen we 2 a 3 keer verkeerd. Dat Rick binnenkort niet de enige twenty niner bezitter van het dorp zal zijn moge ook duidelijk zijn. Leendert zijn nieuwe fiets zal ook een twenty niner zijn. (Mo heeft een twenty sixer red.). {nl} {nl}Na 18 kilometer komen we aan bij de eerste verzorgingspost, waar we genieten van een lekker krentenbolletje en een bekertje bouillon. Hier pompen we de achterband van Leendert op, deze lijkt een beetje leeg te lopen. Na gerust te hebben, verder door het bos en hei, single tracks en hier en daar een behoorlijke beklimming. Zoals het gat van Garderen, of was die voor de pauze, k weet het niet meer. De routes zijn uitermate afwisselend en laten de Veluwe van een heel andere kant zien. {nl} {nl}Na 33 kilometer kom ik zelf op een beetje achterstand, ben bezig het gaatje dicht fietsen, en zie dat de groep met R en L., voor me, verkeerd fietst. Dus ik ff wachten dat Leendert en Rick zich weer bij me voegen, er komen wat ATB’ers terug, maar geen Rick en Leendert, naar later blijkt hebben ze de route toch nog terug kunnen vinden zonder terug te fietsen. Ben na vijf minuten wachten ook weer doorgegaan voor de laatste kilometers. De laatste 5 kilometer gaan naar beneden, over de hei, aan het eind blijkt er 40,8km op de teller te staan. De ideale afstand voor een ATB tocht, 35 is iets te kort 45 km is iets te lang. Waarschijnlijk doen we in november weer mee in Ermelo. Om 13:00 uur waren we weer op Urk, de fietsen waren toen alweer schoon gespoten. Toen met het middag eten tongetjes op de tafel stonden was het extra smikkelen.{nl} {nl}Eerst volgende ATB tochten, 20 oktober Emst (3sterren) en 27 oktober de stoemperstocht te Putten.{nl} {nl} {nl}Geschreven door: Klaas Molenaar {nl}