Wacht niet op mij !

Zojuist keek ik op de Franse TV naar het journaal en zag daar een man, hevig spartelend, afgevoerd worden door de Franse politie. De man slaakte, voor de Fransen onverstaanbare, kreten. Maar ik hoorde toch duidelijk: "Wacht niet op mij!"{nl}Het bleek om een Nederlander te gaan en wel een Urker. Op De Galibier had hij de machinist op de sneeuwschuiver overmeesterd en was zelf achter het stuur geklommen om zo de sneeuw weg te schuiven want hij zou en moest die berg over.{nl}De man maakte onderdeel uit van een grote groep wielrenners uit Nederland. Franse justitie had het al over een sekte uit een streng Christelijk voormalig eiland: Col de Bult aan de Lac du IJssel. Alle leden van de (vermeende) sekte zijn al geanalyseerd en Franse justitie kon vertellen dat het een zeer gevaarlijke groep is die bij voorkeur op de fiets met 95 km per uur naar beneden dendert al auto's inhalend en daarbij ook nog hautain een tikje geeft op de motorkap.{nl}Voor de groep betekent het Franse woord Ferm