Weekendje Limburg.

We willen een weekendje Limburg doen begin juni, op dit moment staat de teller op 6 leden die meegaan. De exacte data zijn 4, 5 en 6 juni. Wie langer wil blijven kan ook, want we huren het huisje van donderdag 4 juni t/m maandag 8 juni. Het eerste huisje is inmiddels gereserveerd.

We hebben het volgende programma samengesteld:

Donderdag vertrekken naar Limburg en zodra alles is uitgepakt, gaan we een rondje doen van tussen de 45 a 50km, met in ieder geval een beklimming van de Keuterberg. Na afloop een kleine consumptie in Valkenburg en dan de Cauberg weer op naar het Landal Green Park. ’s Avonds koken we zelf en onder het genot van een wijntje of een biertje delen we de ervaringen van die dag.

Vrijdag staat er een langere route op het programma, zo’n 100 a 110 km, natuurlijk bouwen we daar de nodige rust pauzes bij in. Beklimmingen van de Loorberg, Cammerig, de Vaalserberg, de IJzeren bosweg en de Fromberg zullen deze dag op de route liggen en als toetje natuurlijk nog even de Cauberg. ’s Avonds gaan we uit eten in Valkenburg, in het spareribs restaurant van Nederland, als je niet 1 dag van tevoren reserveert, is het volgeboekt. Een beleving op zich, natuurlijk zijn in dit restaurant ook andere menu’s te bestellen, maar de spareribs zijn van harte aanbevolen.

Zaterdag is er een vrij programma, een ieder mag zelf bepalen welke kant ie uit wil,  of in onderling overleg een gezamenlijke route te doen, we kunnen dit ter plekke bekijken. Er zijn genoeg bergen of de noordelijke route van de Amstel Gold Race, een paar beklimmingen (niet al te veel) en je komt door een ander deel van Limburg. Of de auto pakken en in de buurt van Landgraaf een tochtje doen. Of op de latten als je het fietsen zat bent. Deze dag staat tevens in het teken dat je naar Urk mag en kan afreizen aan het einde van je fietstocht, zodat je voor de zondag weer thuis bent.

Er is gelegenheid om ook de vierde dag gebruik te maken van het huisje, voor een mooie wandeling, of Valkenburg verder te verkennen. Ook een bezoekje aan de vesting of aan de grotten is de moeite waard. Natuurlijk mag jezelf bepalen wat je gaat doen.

Maandag dienen we het huisje te verlaten, dus deze dag zal een ieder afscheid moeten nemen van het mooie Valkenburg.

Kosten zijn, een huisje voor 6 personen kost € 640,-- van donderdag tm maandag. Als je meegaat al is het voor 1 nacht, dan dien je één zesde deel mee te lappen. Indien er minder leden meegaan dan 6, wordt de prijs dus hoger. Alleen als je slaapplek door een ander wordt ingenomen dan kunnen we praten over kostendeling. Hierbij komen nog de kosten van vervoer en de boodschappen. Kleine inschatting is € 20,-- aan vervoer en € 35,-- aan boodschappen, we proberen dan voor iedereen al een basis voorraad mee te nemen of aldaar aan te schaffen. Dus voor ongeveer € 165,-- zit je 2 tot 4 dagen in Limburg, vergeet niet het zakgeld mee te rekenen, want 1x uit eten zal ook ongeveer € 25,-- kosten, daarnaast mag je het zelf zo bont maken als je zelf wilt.

Faciliteiten van het huisje, 3 kamers met elk 2 1 persoonsbedden, twee badkamers, 2e toilet. Privé-sauna en zonnebank. Houtkachel. Flatscreen-tv, DVD-speler, afwasmachine, wasmachine en -droger.

Wie mee wil, kan zich aanmelden via info@wvu.nl , ook als je vragen hebt kan je hier naar toe mailen. Boeken, het zijn huisjes van 6 personen, dus moeilijk om daar op uit te komen, het zou mooi zijn als er 12 leden meegaan, maar dat is afhankelijk van de animo.

Klaas Molenaar