Trainingsavond 2015 weer begonnen.

Trainingen beginnen op maandag 29 maart 2015. Dit is na het weekend, waarin de klok een uur vooruit wordt gezet.

We doen het dit jaar iets anders dan voorgaande jaren, daar er al een flink aantal fietsers behoorlijk wat kilometers in de benen heeft zitten en er fietsers zijn die nog niet eens op de fiets hebben gezeten, is het de bedoeling om op maandag avond op twee verschillende tijden te starten. De getrainde mensen starten maandag wisselend (op afspraak). De leden die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben zitten, starten om 19:00uur. Het is de eerste week al om 20:15uur donker, hou er rekening mee om rond deze tijd ook weer op Urk te zijn.

Zo kunnen de getrainde leden een iets langere afstand afleggen en een hoger gemiddeld hanteren, de groep van 19:00uur zal hoogstens 40km fietsen tegen een lager gemiddelde ideaal om het seizoen mee te starten. We bekijken in de loop van het seizoen of deze opzet bevalt of niet, dit zal voornamelijk aan de opkomst liggen.

De trainingsavond van dinsdag wordt gereserveerd voor de toerders, opstappers en is uitwijkavond voor de maandag en voor degene die nog een keer willen trainen. De donderdagavond is er voor iedereen die nog een extra avond willen fietsen. Deze avond is ook speciaal voor de vrouwen gereserveerd. De opkomst wordt dan ook verdeeld over de week, dus blijven de groepen op deze avonden toch altijd wel vrij compact. Mocht er aanleiding zijn om te splitsen, zal dit ter plekke worden besproken. Advies is bij groepen bij 14 of meer is splitsen.

De woensdagavond reserveren we voor de jeugd, uitgangspunt is om 19:00uur te trainen, echter wil dit soms afwijken. Daar de trainers af en toe andere verplichtingen hebben deze avond.

Zaterdag is er dan tijd voor een toertocht te rijden elders in het land of om vanaf Urk een tocht te doen. (zie agenda), of een wat langere rit in de middag vanaf Urk. We starten dan om14:00uur en doen dan afstanden tussen de 55km en 70km, om hier een goede conditie mee op te bouwen voor de toertochten van 100/150km of langer, hier valt te denken aan de Jean Nelisse Classic, Elfstedentocht, rondje IJsselmeer e.d.

In schema ziet het er als volgt uit:

 Fietsavonden:
 Wie  Tijd:
 Maandagavond  A Ploeg Wisselend
 B Ploeg  19:00uur
 Dinsdagavond  Toerders en Opstappers  19:00uur
 Uitwijk avond voor A en B ploeg
 Woensdagavond  Jeugd  19:00uur
 Donderdagavond  Iedereen die nog een x wil fietsen  19:00uur
 Dames  19:00uur                                              .
 Zaterdag  Meestal toerrit vanaf Urk in de ochtend of middag, hou de whats app groep in de gaten. Tevens is er gelegenheid om een toertocht buiten Urk te fietsen.

Vaste afspreek plek is de rotonde bij Balk.