Rabo Tulpen Classic 2017

Rabo Tulpen Classic 2017 overtreft verwachtingen.

 Afgelopen zaterdag vond de Rabo Tulpen Classic plaats, startlocatie was dit keer de Botterskuur, daar veel deelnemers vorig jaar aangaven het rondje over de haven zeer te waarderen. Hoewel de meeste deelnemers uit de polder en omstreken kwamen, waren er ook deelnemers vanuit verre windstreken zoals uit Zutphen, Haarlem en Groningen. Zelfs 1 deelneemster kwam uit Duitsland, die haar vakantie op de Tulpen Classic had afgestemd. Deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 70, 105 of 130 km. Volgend jaar zal er ook eventueel een kortere afstand worden opgenomen, een 50 km die voor meerdere mensen te doen zal zijn.

 Hoewel er geen regen was voorspelt, was er toch een aardig buitje in het begin, waar vooral de vroeg starters mee te maken kregen, deelnemers die later waren gestart verklaarden zelfs geen druppel te hebben gezien. Om half elf brak het zonnetje door, reden om de grote schuifdeur open te zetten en de stoeltjes en tafeltjes buiten neer te zetten. Deelnemers die in Marknesse waren gestart, zo’n 350 konden zodoende genieten van het lente zonnetje. En genieten van een bakje koffie en van een gebakken vissien. Ook een primeur bij deze tocht, van de bakinstallatie van de Botterskuur werd door de leden van de Wieler vereniging Urk gretig gebruik gemaakt. Er werd gebakken van 11:30 tot 14:00 uur.

 Deelnemers die klaar waren met de tocht kregen een herinnering en elke vrouwelijke deelnemer een bosje tulpen voor thuis. De wielervereniging Urk wil de stichting van de Botterskuur dan ook hartelijk danken voor de uit gestoken hand. Een top locatie om een recreatieve fiets toertocht te beginnen en te eindigen. Tevens gaat de dank uit naar de gemeente Urk voor het verlenen van de vergunning en al jaren hun helpende hand inzake leveren van dranghekken e.d.

 De Rabo Tulpen Classic werd voor de tiende keer gereden, en zal zeker na het succes van afgelopen zaterdag weer in 2018 worden georganiseerd.