Historische dag voor WvUrk

Zaterdag 20 juli 2019 zou wel eens een historische dag voor de wvurk kunnen worden, want dan wordt er een begin gemaakt met een mtb route in het Urkerbos, om dit feestelijk op te luisteren werd er door wethouder Freek Brouwer op vrijdag 19 juli officieel een eerste paaltje geslagen.

Op de foto: Dirk Ras, Freek Brouwer, Steven Loosman en Maarten Post

In samenwerking met Stichting Flevolandschap, de beheerder van het Urker bos en de gemeente Urk hebben vrijwilligers van Wielervereniging Urk een uitdagende en verrassende route uitgezet van 13km, die in drie fasen zal worden aangelegd. Op 3 locaties kan straks de route worden gestart: bij de sportboulevard, bij het speelbos en bij Sportpark de Vormt. Op deze locaties komt een startbord te staan en de route wordt volledig met routepaaltjes aangegeven.

In de komende periode wordt de eerste fase van 4km aangelegd, in het najaar volgt de tweede fase en volgend jaar de derde fase. En dan kan de volledige 13km aan een stuk afgelegd worden.

De route is open voor mountainbikers en zal naast de mountainbikers van Wielervereniging Urk ook frequent gebruikt gaan worden door het Berechjacollege, Pieter Zandtcollege en Caritas.