2e ZAC wedstrijd, Roelof 3e en Hein 5e.

{nl} Gisteravond, donderdag 23 april werd de 2e wedstrijd in ZAC competitie verreden. Deze 2e wedstrijd was gepland in Staphorst, een mooi parcours met een gedeelte klinkers en een gedeelte asfalt en vrij makkelijk lopende bochten.Precies om 19.00 uur klonk het startschot, en gingen ± 70 renners van start, met daarin voor WV Urk, Roelof Jonkers, Hein Ras, Johannes van de Wereld.Er werd direct stevig doorgereden, omdat het parcours vrij makkelijk is, hadden we vrij hoog gemiddelde, sowieso boven de 40 p/uur. Het lukte echter niemand om echt weg te komen, Roelof heeft het wel een aantal keren geprobeerd, maar kreeg geen ruimte. Tijdens de 2e tussensprint haalde Roelof nog wel 2 punten binnen.Na de 2e tussensprint sloot de kopgroep van A's aan. Er werd toen een aantal ronden lekker doorgetrokken, mede door een valpartij en een wat onveilige situatie werd de koers voor een aantal ronden geneutraliseerd zodat de A's zich weer konden losmaken en hun eigen koers konden vervolgen.Uiteindelijk leek alles uit te draaien op een massa sprint, alleen Xandrijn Bakker dacht daar echter anders over en plaatse 2 ronden voor het eind een demarage en wist dit gat te houden tot aan de finish, niemand reageerde hier op. Zo kon hij netjes de wedstrijd winnen, in de sprint van het peloton werd Roelof 3e en Hein 5e, Johannes eindigde ook netjes bij de eerste 20. De volgende wedstrijd in het kader van de zomeravond competitie is dinsdag 28 april in Hoge Enk. Ook hier hopen we weer met wat Urkers aan de start te verschijnen.