Een Luxemburgs avontuur…..

{nl}{nl}{nl}{nl}Een Luxemburgs avontuur….{nl}{nl} {nl}{nl}Afgelopen weekend stond dan eindelijk de Jean Nelisse{nl}Classic op het programma, op donderdag vertrokken we richting het plaatsje{nl}Vianden. In dit plaatsje organiseert de Driebergse Tourclub sinds 2003 deze{nl}toertocht, in het begin met niet zoveel deelnemers maar in 2008, deden er dan{nl}toch 1.000 fietsers mee. Dit was de max. voor dat jaar, en de max. werd in 2009{nl}opgeschroefd naar 1.500, met als resultaat dat er dit jaar ruim 1.200{nl}toerrijders meededen. In het rustieke plaatsje bevindt zich ook het kasteel wat{nl}ooit van Willem van Oranje is geweest, je leert dan ook nog een stukje{nl}geschiedenis, zoals dat Luxemburg ooit eens van Nederland is geweest, maar toen{nl}koningin Emma zich aandiende, is Luxemburg afgescheiden ivm troonopvolging door{nl}een vrouw i.p.v. een man. {nl}{nl} {nl}{nl}Maar goed terug naar Vianden, het dorpje bevindt zich in het{nl}oostelijke deel van Luxemburg vlak bij de Duitse grens en met een uitgestrekt{nl}heuvel/berg gebied een prachtige omgeving om te fietsen, het plekje Vianden{nl}zelf, telt 1.500 inwoners. De inwoners spreken of Frans of Nederlands, een hele{nl}boel Nederlanders hebben zich in Luxemburg gevestigd en dat is wel zo makkelijk{nl}met communiceren, en trouwens het verbaasde me dat sommige leden nog een{nl}behoorlijk woordje Frans spraken. Misschien komt het door de vele vakanties die{nl}in de Alpen worden doorgebracht. {nl}{nl} {nl}{nl}We kwamen enerzijds voor de omgeving maar de hoofdmoot was{nl}natuurlijk fietsen, op donderdag druppelden de leden langzaam Vianden binnen,{nl}verzamelpunt was min of meer caf