Mooie generale a.s. zaterdag voor JNC !!

{nl}Op zaterdag 9 mei a.s. organiseert de toerafdeling van Wieler Vereniging Ede de Zuid-Veluwe Klimtoer. Er zijn twee afstanden, namelijk 100 en 130 km.Ook dit jaar is de vroege datum gehandhaafd, zodat velen de tocht kunnen fietsen als training voor zware tochten. De Zuid-Veluwe Klimtoer is immers een mooie, maar pittige tocht. Tussen Ede en Arnhem zijn in de 130 km-tocht 36 klimmetjes opgenomen waarbij in totaal 1.278 meter hoogteverschil wordt overbrugd. Uiteraard zijn de Posbank, Zijpenberg en Emmapyramide in deze route opgenomen. Maar ook minder bekende hellingen moeten bedwongen worden, zoals de Boersberg, Waayenberg, Sonnenberg, Pietersberg, Vijverberg, Bakenberg, Menthenberg, Waterberg, kattenberg en Zilverberg, alsmede Hazegrietje, Stenen Tafel en Geitenkamp. De 100 km-tocht doet het Posbank-gebied niet aan, heeft derhalve acht colletjes minder, heeft 918 meter hoogteverschil en is daardoor iets minder pittig. Meer informatie staat op http://www.wvede.nl.