Roelof en Hein 2e en 5e in Heerde

Vanavond werd er in Heerde op een erg leuk - maar winderig parcours de 6e ronde van de zomeravondcompetitie gereden. Aan de start stonden Hein en Roelof maar ook weer de nodige poldergasten van FTC-Marknesse, Miriam, Cees, Thijs, Tom en Arjen. Al vroeg in de wedstrijd trokken Roelof en Cees ervan tussen en kregen de zegen van het peloton, helaas wilde er verder niemand mee springen zodat na een rondje trappen de 2 het te vroeg vonden om deze actie door te zetten, er stond net even te veel wind voor 2 man, de benen werden daarom stil gehouden.Een tweetal rondjes later was de tussensprint die gewonnen werd door Thijs, Hein ras werd nog net 3e.Gedurende de wedstrijd werd er mede door de wind weinig aangevallen, de paar 'pogingen' die gedaan werden waren niet overtuigend genoeg om echt serieus genomen te worden.Met nog 2 ronden te gaan was er een laatste uitval van 2 mensen die een poging waagde, Cees trok samen met een rijder uit Zwolle ten aanval in een ultieme poging de bloemen en eeuwige roem te vergaren, helaas strande ook deze poging op een halve ronde voor het einde.De massasprint die volgde ging deze keer met wind schuin mee wel heel hard. Met 60 km per uur vlogen de sprinters richting de meet.Thijs Straatsma won nipt voor Roelof Jonkers, de Polderboys waren weer 1-2. Hein Ras werd 5e. Volgende week is het andere koek : een tijdrit over 18 km staat op het programma, daar zullen dan wel andere namen bovenaan de lijst komen te staan. Dinsdag 2 juni aanvang 18:45 voor de B-rijders.