Verslag 5e Jong & Laan poldercompetitie

Afgelopen week, woensdag 10 april  stonden er weer ± 35 renners aan de start voor de 5e wedstrijd in de Jong & Laan Competitie, verdeeld over 2 klassen, A en B. In de A klasse was het hollen en stilstaan, de ene demarrage na de andere, o.a. Jurie Hessel Bakker en Johannes v/d Wereld probeerden samen met Gert Dijkstra van FTC weg te komen. Helaas werd deze ontsnapping ook weer te niet gedaan door het peloton. Een paar ronden voor het eind van de wedstrijd lukte het dan eindelijk Hein Ras en Roelof Jonkers om samen met twee FTC leden weg te komen. De sprint om de eindzege werd gewonnen door Roelof Jonkers voor Hein Ras, 3e werd Arjen Kraayenveld van FTC Marknesse.Ook in de B klasse werd er lekker gereden, hier en daar een paar uitvallen van renners maar geen doorbraak zodat er een massasprint moest uitwijzen wie de sterkste was. Met een banddikte voorsprong wist Mark Bosscha uit Bant zijn eerste overwinning te pakken. Rene Korteweg nipt tweede voor Klaas Kooystra.