9e wedstrijd ZAC Kampen

Gisteravond stond de 9e wedstrijd van de regionale zomeravond competitie op het programma in Kampen. Hieronder stonden  2 renners van WV Urk aan de start, Hein en Roelof.Al snel na de start ging het tempo omhoog en werd er flink doorgereden op het kleine parcours in Kampen met veel bochten en veel klinkers!Na een half uur kwamen de snelle Elite en A amateurs ons voorbij zetten en begon de veldslag pas echt. De gaskraan ging volledig open en de deur stond achterin helemaal open. De kopgroep werd al kleiner en kleiner samen met 2 mannen van FTC was de polder weer goed vertegenwoordigd. Slechts 11 man waren nog in koers !Helaas voor een aantal mensen kwam er aan hun race vroegtijdig een einde door een over stekende man uit het publiek, schaaf plekken en kapotte fietsen waren het gevolg. De wedstrijd werd al eerder ontsiert door valpartijen.Met nog 4 ronden te gaan waren er 2 mannen uit de B groep op avontuur gegaan en met succes want zij beleven tot het einde weg. In de sprint tussen die twee trok Arjen Kraayeveld aan het langste eind. Roelof won met succes de sprint van het overgebleven groepje en werd 3e, Hein werd 7e maar was in een tussensprint ook een keer 1e, dus dat is goed voor de punten.Met nog 2 wedstrijden te gaan is het bijna vakantie, volgende week een thuis wedstrijd en daarna nog Kuinre.