10e wedstrijd ZAC Urk

{nl}Afgelopen dinsdagavond organiseerde Wielervereniging Urk voor de vierde keer de jaarlijkse Zomeravond Competitie wedstrijd. Het wedstrijdparcours was dit keer uitgezet op het industrieterrein in de straten Abbert, De Hors en Het Spijk. Om kwart over zes gingen de jongeren van start voor hun rondjes. En daaraan was al te zien dat het zwaar zou gaan worden. Er stond een stevige bries uit het oosten. De speaker maande de renners regelmatig om het tempo op te voeren, maar met zo’n stevige bries schuin over het parcours is dat erg lastig.Daarna vertrokken de A- en B-renners voor hun wedstrijd van anderhalf uur. In het peloton een grote groep Urker renners: Roelof Jonkers, Hein Ras, Johannes van de wereld, Jan Baarssen, Jelle Jonkers en Johan van de Berg. In eerste instantie bleef het peloton bij elkaar, maar al vrij snel na de start brak de wedstrijd open. Op het Spijk en de Abbert werd schuin tegen de wind op de kant gereden. Al snel moesten groepen renners lossen en brak het peloton in verschillende groepen uiteen. Twee renners wisten een kleine voorsprong te nemen. Roelof Jonkers zag het gevaar en probeerde de achter volgende groep te organiseren voor de jacht op deze twee. Dit wilde echter niet lukken en hij moest noodgedwongen zelf op kop gaan rijden. Op het moment dat Hein Ras iets te ver naar achter zat, maakte Thijs Straatsma uit Emmeloord hier dankbaar gebruik van. Hij sprong op het juiste moment weg en wist bij de twee vluchters te komen. Dat Thijs Straatsma op dit moment eerste in het algemeen klassement staat en beresterk is, bewees hij in de daarop volgende ronden. Hij nam de andere twee vluchters op sleeptouw, reed het gat dicht naar het A-peloton en zette alles en iedereen op een rondje achterstand. In de slotfase probeerde Hein Ras, samen met Arjen Kraayeveld uit Emmeloord, met veel inspanning het gat naar de kopgroep dicht te rijden. Dit leverde hem uiteindelijk een vierde plek op. Roelof Jonkers eindigde op de zesde plek. Johan van de Berg reed zijn eerste wedstrijd op dit niveau verdienstelijk uit. De overige Urker renners moesten voortijdig opgeven.