Hein Ras neemt revanche in Kuinre en pakt de winst

{nl}Daar waar vorige week op Urk nog net naast het podium werd gegrepen, was het nu wel raak. Deze keer waar de rollen omgedraaid. Hein pakt zijn eerste overwinning van dit seizoen.Op het programma stond de omloop van Kuinre. Deze wedstrijd werd georganiseerd door FTC Marknesse.WV Urk was in Kuinre goed vertegenwoordigd met 7 renners, naast de ervaren renners, Roelof Jonkers, Hein Ras en Johannes van de Wereld, starten er ook wat nieuwe wedstrijdrijders zoals Jan Baarssen, Johan van de Berg, Cees Koffeman en Jelle Jonkers. Het was een mooi parcours van ± 2.8 km lang met niet al te lastige bochten, een stuk dijk, veel wind, en hele smalle wegen. De wedstrijd ging gelijk hard van start. Er werd geprobeerd om direct aan het begin het grote peloton zoveel mogelijk uit te dunnen, want op dit smalle parcours met meer dan 80 renners, is vrij link. Dit lukte ook na een aantal rondes volle bak te rijden. Na een tweede tussensprint, ontstond er een kopgroep van 11 renners. In deze kopgroep waren Hein Ras en Roelof Jonkers namens de club vertegenwoordigd. Er werd in het begin goed samen gewerkt waardoor de voorsprong op het peloton snel groter werd. Maar voor het ingaan van de laatste rondes werd de samenwerking steeds stroever en kwam een achtervolgend groepje snel dichterbij. Na het aansluiten van deze groep, waar ook een aantal FTC Marknesse leden in vertegenwoordig waren sprong Hein Ras uit de kopgroep weg om alleen op avontuur te gaan, met nog 4 rondes te gaan was dit het proberen waard. Hein kreeg nog twee renners met zich mee, daardoor konden ze door goed samenwerken een mooie voorsprong uitbouwen. Door  controlerend werk van Roelof Jonkers in de overgebleven kopgroep werd de voorsprong van de drie koplopers steeds groter en lukte het om vooruit te blijven. Bij het bellen voor de laatste ronde was het overduidelijk, er kon niets meer mis gaan en dat bleek ook. De sprint won Hein Ras met overmacht van de andere twee renners. Dit leverde Hein zijn 1e overwinning van het seizoen op. ‘’Vorige week werden de punten door FTC Marknesse voor de neus van de Urkers weggepikt, nu waren de rollen omgekeerd’’ aldus Hein. Roelof Jonkers kwam in de spurt als 5e over de finish! Hein en Roelof staan nu 2e en 3e in het algemeen klassement met nog 4 wedstrijden te gaan. De overige Urker wielrenners reden een nette wedstrijd, een aantal reed de wedstrijd uit maar er waren ook een aantal die door  de wedstrijd voortijdig hadden moeten verlaten. Voor Johannes van de Wereld was de wedstrijd helaas snel voorbij. Hij moest, na een zware valpartij, worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Johannes maakt het nu goed. Hij moet voorlopig rust houden, na een zware hersenschudding, kneuzingen en diverse schaafwonden.