Reichswald Posbanktoer

Op zaterdag 15 augustus 2009 organiseren wij de Reichswald Posbanktoer. De tocht heeft twee afstanden, namelijk 135 en 180 kilometer. De gevarieerde routes voeren door de Betuwe, over dijken, langs water, door bossen en hebben klimmetjes.De kortste afstand voert via Bennekom, Heteren, Driel, langs en over het Pannerdens Kanaal en Lobith naar het Duitse plaatsje Elten waar de Elterberg wordt beklommen. Na de rustplaats in Stokkum en via het Montferland (met onder andere de Muur van Zeddam) gaat het vervolgens via Doesburg naar het Posbank-gebied waar de Posbank zelf en de Emmapyramide worden beklommen. Daarna gaat de route weer terug naar Ede.Degenen die de 180 km. fietsen, volgen grotendeels het parcours van de 135 km. Daarnaast voert de route hen vanaf Heteren naar het gebied rondom Groesbeek (onder andere de Zevenheuvelenweg). Via het fraaie Reichswald, net over de grens in Duitsland, komt de route vlak v