Johannes en Jelle finishen in de top 15

De wielrenners van Wielervereniging Urk moesten afgelopen woensdagavond naar Zwolle om daar de eerste wedstrijd na de zomervakantie te rijden. De wedstrijd werd gehouden op het bekende omloopparcours langs de A28 bij Berkum. Een berucht parcours waar het kan spoken als er een harde wind staat. Maar daar was deze avond geen sprake van, het was er windstil. JeugdIn deze wedstrijd debuteerden ook vier jeugdrenners van de wielervereniging in de leeftijdsklasse van 10 en 11 jaar. Bert, Bas, Willem en Peter stonden voor het eerst aan de start met de opdracht om vooral kennis te maken met de entourage. Dat hun leeftijdsgenoten uit de regio hard kunnen fietsen, daar kwamen ze na de start direct achter. Alleen Willem wist zich te handhaven in het peloton en werd uiteindelijk 14e. De andere renners kwamen op achterstand binnen. Al met al een zinvol leermoment voor de Urker wielerjeugd. SeniorenOm zeven uur was de start van de A- en B-klasse. Voor wielervereniging Urk gingen van start: Hein Ras, Roelof Jonkers, Jelle Jonkers, Johan van den Berg en Johannes van de wereld. Het tempo was van begin af aan hoog en eigenlijk ging het prima voor iedereen. In de eerste tussensprint kon Hein nog wat punten pakken. Na de eerste tussensprint raakte Roelof betrokken bij een valpartij. Iemand hield de bocht niet en Roelof stuiterde er over heen. Daardoor moest hij de aansluiting met het peloton weer zien te maken. Dit lukte binnen een ronde. Helaas ontstond er in dezelfde ronde een kopgroep van 5 man, waar geen Urkers in mee zaten. Door het peloton werd toen ook niet meer echt gereden. Het gat werd groter en deze groep zou het podium verdelen. In de eindsprint van het peloton werd Hein 7e, Roelof 9e, Johannes 11e en Jelle 15e. Johan eindigde in het peloton. Johannes wist zijn eerste wedstrijdpunt te pakken. Zowel Johannes, Johan als Jelle weten zich steeds beter in het peloton te handhaven. In de nabije toekomst kunnen we meer van deze renners verwachten.