Berglucht

Als relatieve buitenstaander mocht ik mij de afgelopen dagen scharen onder een paar Urker wielrenners tijdens de trip naar De Alpen in Frankrijk. Een trip om nooit meer te vergeten. Het begon al tijdens de voorbereidende briefing waarin minutieus het parcours werd toegelicht.{nl}Ik verwachtte te doen te krijgen met mannen die er een Spartaanse levenswijze op na zouden houden tijdens de trip. Gelukkig waren ze uit het goede hout gesneden en combineerden ze afzien op de fiets met een Bourgondische stijl van leven. Zo werd er op de fiets al gesproken over de zakken(!) wijn die deze avond zouden worden genuttigd.{nl}Tijdens de avondsessies kwamen diepzinnige onderwerpen aan bod zoals de kleine maar ook de grote Marmot en natuurlijk de juiste bandenspanning. Maar we hadden het ook over politiek, kerk en geloof. We waren het eigenlijk helemaal eens en zouden eerst een grote klok in de nok van de woning van Albert hangen maar er waren al kapelletjes genoeg in de buurt en bovendien hadden we geen haantje......{nl}Aan het begin van de eerste klim stond een groot bord: “Ferm